Laelia se jmenuje briegerii.petr turecky píše:Tak jsem dneska navštívil živou exotiku a opět něco krásného přivezl
http://orchid-turecky.blogspot.com/2011 ... icoly.html
Hlavně jsem byl překvapen z toho sophronitisu... Stál 380kč... což mi přijde, jako dobrá cena.
Jako bonus jsem koupil miniaturní bromélii do vitríny vypadlo mi jméno... (něco jako "minima") prý je nejmenší z rodu..
Nové přírůstky
Re: přírůstky
- petr turecky
- Kontaktovat uživatele:
díky za opravu.
kořeny mají, vytáhl jsem je a dal do jiného substrátu s příměsí lávy.
vypadá to snad na relativně vitální rostliny.
kořeny mají, vytáhl jsem je a dal do jiného substrátu s příměsí lávy.
vypadá to snad na relativně vitální rostliny.
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Naposledy upravil(a) kajmii dne čtv 28. črc 2011 21:06:55, celkem upraveno 1 x.
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Ten E. polybulbon je u vrchu obrovský. Tak si říkám, jestli je tam tak dobře živý, nebo je to nějaká větší varianta. Obvyklejší velikost je spíš na fotce níže.
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Dolní část je hodně vysušená, možná je to tím? Mě nepřijde obrovský....jak to má bejt velký?Mila.J píše:Ten E. polybulbon je u vrchu obrovský. Tak si říkám, jestli je tam tak dobře živý, nebo je to nějaká větší varianta. Obvyklejší velikost je spíš na fotce níže.
Lucko, mně se moc líbí ta Maxillaria, kdysi jsem jí chtěl, ale nakonec jsem na ní úplně zapoměl, ostatně jako na spoustu kytek, co jsem chtěl. Dělá nádherný trsy. Už si jí píšu.

Ještě mě napadlo Lucko, nechci tě zklamat, ale ta tvoje L. milleri habitem připomíná spíš L. mixtu nebo L. harpophyllu, tzv. monsunový habitus. L. milleri má prérijní habitus a tím pádem má kratší sukulentnější pahlízy. Podívej na Radkovu.
download/file.php?id=2899&mode=view
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
no, taky bych řekla, že to milleri není. Mám ho a pahlízky má kulaté a hlavně je podstatně menší. Jinak gratuluji k úspěšnému nákupu.
Laelia milleri to nebude. Kajmii, jak velká je ta rostlina?
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Pahlíza cca 6-7cm a list tak 13-14cm...radzak píše:Laelia milleri to nebude. Kajmii, jak velká je ta rostlina?