Začátečník
Re: Začátečník
Vadnou i listy, nebo jen květy?
-
Pajuša
Gabča píše:Vadnou i listy, nebo jen květy?
Listy byly uvadlé už když jsem ji dostala. Bylo mě jí líto. Nevím jak je to u Vás v Obi, ale ve Zlíně mají všecky kvítka u vstupních dveří (venkovních)
Jsou to odolný a statečný kytky. Pokud ti připadá některý kořen špatný, radši ho odstřihni teď. Dej do nového suchého substrátu a zalej až po několika dnech. Vodovodní voda ble a neodstátá tuplem ble. Ale pokud se knim začneš chovat pěkně, přežijou to a bude i kvítí.
Mimochodem, nekvete náhodou ze středu růžice?
-
Pajuša
Už jdu na to, odstřihnu teda ty suché a jdu to přesadit. A ještě nějakou radu na substrát? Půjdu ho koupit, tak ať vím.
Ze středu roste jenom list. Jestli jste tedy myslela to.
Na v obchodě kupované substráty pozor. Pro tyto rostliny bývají často nepoužitelné. Prostuduj si sekci o substrátech. Možná by bylo lepší v lese naloupat trochu borové kůru a nasekat ji na kousky. Snesou celkem hrubý substrát. Já dávám směs s molitanem, kokočipsy, rašeliníkem a dřevěným uhlím. Poměr od oka. Ale i samotná kůra stačí, dolů hrubou, navrch můžeš menší kousky.
-
Pajuša
Gabča píše:Na v obchodě kupované substráty pozor. Pro tyto rostliny bývají často nepoužitelné. Prostuduj si sekci o substrátech. Možná by bylo lepší v lese naloupat trochu borové kůru a nasekat ji na kousky. Snesou celkem hrubý substrát. Já dávám směs s molitanem, kokočipsy, rašeliníkem a dřevěným uhlím. Poměr od oka. Ale i samotná kůra stačí, dolů hrubou, navrch můžeš menší kousky.
Ahaa.. Sekci jsem si prostudovala. Asi začnu s tou borovou kůrou. Ještě dotaz. Jak z ní mám dostat všecky breberky co jsou v lese? četla jsem tam o hypermanganu nebo mikrovlnce.
Pajuša píše:Gabča píše:Na v obchodě kupované substráty pozor. Pro tyto rostliny bývají často nepoužitelné. Prostuduj si sekci o substrátech. Možná by bylo lepší v lese naloupat trochu borové kůru a nasekat ji na kousky. Snesou celkem hrubý substrát. Já dávám směs s molitanem, kokočipsy, rašeliníkem a dřevěným uhlím. Poměr od oka. Ale i samotná kůra stačí, dolů hrubou, navrch můžeš menší kousky.
Ahaa.. Sekci jsem si prostudovala. Asi začnu s tou borovou kůrou. Ještě dotaz. Jak z ní mám dostat všecky breberky co jsou v lese? četla jsem tam o hypermanganu nebo mikrovlnce.
Borovou kůru je lepší sbírat z padlých stromů (ne ztrouchnivělou). Už neobsahuje silice. Když ji budete sbírat nyní (v zimě), bude obsahovat i minimum škůdců.
-
Pajuša
ma-ja píše:Všechny fotky zmenšuji na 800x600 pixelů a vždycky jdou poslat kamkoliv. Obrázek uložím na plochu a do tohoto fóra vkládám přímo zde, bez použití skladu obrázků, jen pomocí okénka procházet po tabulkou, kde píši.
Přesně takto jsem to udělala i já. Děkuji
Pajuša píše:Už jdu na to, odstřihnu teda ty suché a jdu to přesadit. A ještě nějakou radu na substrát? Půjdu ho koupit, tak ať vím.
Jen se mi tak z obrázku zdálo, že stvol vyrůstá zprostředka. To nic. A tykej mi