Právě kvete

Místo pro fotografie Vašich (orchidejových) miláčků
Zamčeno
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Re: Právě kvete

Příspěvek od EvaJ »

Calanthe rosea, mám ji od prosince, takže zkušenosti ještě žádné, ale jsem ráda, že vykvetla. Barva se špatně fotí, odpovídá ta se světlým pozadím (ale zase není ostrá :oops: )
Přílohy
100_4056.JPG
100_4062.JPG
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Ježiš to mě tady lákáte. Calanthe jsem si chtěl pořídit už dávno. V jedné botanické mi nabízeli vestitu a já ji prostě nevzal. Odnesl jsem si (pouhopouhé) Paphiopedilum Maudiae :roll: :roll: :roll: Drnda jeden...
Když tu vidím tu nádheru, tak bych si pro ni klidně někam dojel...
Všem Vám je chválím...
Kyra

Příspěvek od Kyra »

Evi, nádhera, blahopřeju.
tommy

Příspěvek od tommy »

EvaJ píše:Calanthe rosea, mám ji od prosince, takže zkušenosti ještě žádné, ale jsem ráda, že vykvetla. Barva se špatně fotí, odpovídá ta se světlým pozadím (ale zase není ostrá :oops: )

Poznávám jmenovku dr. Gothardové...
T.
ivag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivag »

Katko, Evi a ostatní moc hezké , to je opravdu radost. Ten papuček je Katko moc zajímavý, ta barva.....
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

tommy píše:
EvaJ píše:Calanthe rosea, mám ji od prosince, takže zkušenosti ještě žádné, ale jsem ráda, že vykvetla. Barva se špatně fotí, odpovídá ta se světlým pozadím (ale zase není ostrá :oops: )

T.

tommy, správně, je z výstavy v Brně a byl k ní přiložen i návod na pěstování, za což jsem byla zvlášť vděčná.
tommy

Příspěvek od tommy »

EvaJ píše:
tommy píše:

T.

tommy, správně, je z výstavy v Brně a byl k ní přiložen i návod na pěstování, za což jsem byla zvlášť vděčná.
Taky jsem ji od ní měl, ale na jaře jsem ji už nerozchodil... Každopádně krásná kytka, udivující nepoměr mezi velikostí květenství a pahlíz, což? Gratulace...
T.
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Taky jsem ji od ní měl, ale na jaře jsem ji už nerozchodil... Každopádně krásná kytka, udivující nepoměr mezi velikostí květenství a pahlíz, což? Gratulace...
T.

Tommy, díky, budu se snažit ji nezničit :P
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Calanthe rosea je moc krásná, přijde mi o něco drobnější. Ať vám hezky roste.
Tommy, děkuju za Mini Marka, ale nějak v kondici úplně není, hodím foto na příslušné téma.
Paphio, díky za pochvalu papuče, Virensovi klidně brylky poskytnu, když mi řekne jak, ale obávám se, že e to pouze noname hybrid z výstavy ve Fata Morganě, takže pro něj asi nebude mít význam.
Teta

Příspěvek od Teta »

Jé to je krása.

Taky jsem si myslela, že mám Calanthe rosea, ale pak jsem zjistila, že je to asi C. rubens. Můžete někdo potvrdit, či vyvrátit? Díky.

Obrázek

Obrázek
Zamčeno