Poupata
Re: Poupata
Myslíš, že někdo tutlá takovu parádu?
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Jen mě přijde divný ,že poslední dobou je ve Stanhopejích jen Míra nebo Miloš. Třeba pak najednou bude záplava květů bez upozornění na poupata. 
Jo to je možné. Možná čekají až na květy.
Co kdo tutlá mi není známoHAKI píše:Stanhopea wardii a květní stvol. Docela by mne zajímalo kolik lidí tu tutlá stejnou věc.
Doufám, že na mě myslíš s tím oddělkem S. wardii
Pak to bude asi z rodu Stanhopea vše co si mohu dovolit. Tigriny už se mi rozrostly, takže mohu nabídnout k výměně něco z toho co mi kvetlo, případně něco jiného, aby si také nekupovala "zajíce v pytli"
Kupovat kytku naslepo už nechci aby to nedopadlo jako s údajnou S. wardii z Madeiry, kterou jsem tři roky pěstoval a pak ji jako něco jiného dával pryč
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Stanhopea wardii je z Brna .Ten zdroj asi už nebude aktuální .Byla to náhodná nabídka . Po těch bojích se sviluškami moc nerostla ,ale to nemusí platit stále. Výměně se určitě nebráním- Stan.tigriny máš nádherný.
Nyní už čekám na rozkvět této Konopišťské formy. Jsem zvědavý jestli bude mít také takový žlutočervený květ jako když jsem ji fotil na Konopišti. Měla by to být přímo odnož z té rostliny. Do jaké míry barvy mohou ovlivnit různé roky a podmínky pěstování nevím. Překvapila mě ale tím, že letos kvete. Myslel jsem, že je ještě neprokořeněná a na kvetení budu muset ještě rok počkat.
No u mně dál hodně dobré. Dost toho pokvete. Druhá tigrina a největší nálož ze všech bude tigrina var. rubra. Ta kvete vždy hodně bohatě naposledy devíti stvoly. Teď jich má jen sedm ale i tak to bude bomba.
Naposledy upravil(a) Míra dne ned 06. srp 2017 12:26:51, celkem upraveno 1 x.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je slušná nálož poupat i u MilošeMíra píše: Dost toho pokvete.
Kvetení bude parádní. Obdivuji jak to všechno zvládnete zazimovat. Stanhopejí máte hodně a z obrázků je patrné, že docela rozměrné rostliny. Začínám se děsit dne kdy půjdou mé kytky domů. Když vidím už nyní svou Coelogyne dayanu tak mě chytá děsMíra píše:No u mně dál hodně dobré. Dost toho pokvete. Druhá tigrina a největší nálož ze všech bude tigrina var. rubra. Ta kvete vždy hodně bohatě naposledy devíti stvoly. Teď jich má jen sedm ale i tak to bude bomba.