Cypripedium - species
- zdenekraab
Re: Cypripedium - species
Rostliny pochází z Německa a ČR.
Kousek od nás je vytěžený písek, ale jsou tam ještě zbytky co připomíná písek. Myslím si, že je to písek s jílem a je trochu hrubší, dřív jsem věděl jak se tomu říká, ale už si to nepamatuji. Hodně proto chodí kaktusáři a sukulentáři. Odpoledne si tam zajdu.
Cypripedia můžu pěstovat jen na dvoře v květináči, kam svítí asi do 10.00 hod.
Zdeněk
Kousek od nás je vytěžený písek, ale jsou tam ještě zbytky co připomíná písek. Myslím si, že je to písek s jílem a je trochu hrubší, dřív jsem věděl jak se tomu říká, ale už si to nepamatuji. Hodně proto chodí kaktusáři a sukulentáři. Odpoledne si tam zajdu.
Cypripedia můžu pěstovat jen na dvoře v květináči, kam svítí asi do 10.00 hod.
Zdeněk
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
moc hezké, dost se podle mě podobá C. fasciolatum. Nebyly by nějaké bližší informace o původu rostliny, době a způsobu pěstování, ceně atd?
Díky. Hezký den
Pavel
Díky. Hezký den
Pavel
Aj si myslím, že by to C.fasciolatum mohlo byť. Ale na menovke má uvedené len PREMIUM SELECTIONS WHITE. Kúpila som si ho v utorok v Baumaxe, stálo necelých 22 €. Má 8 výhonov, momentálne kvitne 5. Firma, ktorá ich distribuuje: www.gardenorchid.com
Bola som prekvapená, ako nádherne rozrastené rastliny predávajú.
Ešte si pôjdem kúpiť C.kentucky a ak ma peňaženka pustí, tak aj C.pueblo.
Doma mám vonku vysadené dva kultivary, ktorým sa zatiaľ darí, predpokladám, že tento rok budú kvitnúť.
Ešte niekedy cez týždeň opäť vyfotím a ukážem v plnom kvete.
Doma mám vonku vysadené dva kultivary, ktorým sa zatiaľ darí, predpokladám, že tento rok budú kvitnúť.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Silvia píše:Aj si myslím, že by to C.fasciolatum mohlo byť. Ale na menovke má uvedené len PREMIUM SELECTIONS WHITE. Kúpila som si ho v utorok v Baumaxe, stálo necelých 22 €. Má 8 výhonov, momentálne kvitne 5. Firma, ktorá ich distribuuje: http://www.gardenorchid.com
Bola som prekvapená, ako nádherne rozrastené rastliny predávajú...
Tak takovouhle kytku jsem od nich ještě nikdy neviděl. Každopádně to při nákupu byla dobrá volba
Tak ať se jí daří.
hezký den
Pavel
- zdenekraab
Silvia píše:Aj si myslím, že by to C.fasciolatum mohlo byť. Ale na menovke má uvedené len PREMIUM SELECTIONS WHITE. Kúpila som si ho v utorok v Baumaxe, stálo necelých 22 €. Má 8 výhonov, momentálne kvitne 5. Firma, ktorá ich distribuuje: http://www.gardenorchid.com
Prodávají je také v Baumaxu (Brno) stojí 529,- Kč. Prodávají 4 druhy - C. kentucky, C. pueblo, PREMIUM SELECTIONS WHITE a PREMIUM SELECTIONS YELLOW.
Koupil jsem všechny 4 druhy (hybridy), mě pokvetou asi za týden. Raději jsem vybíral které mají víc výhonů s poupaty. Kvetoucí jsem nebral.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Obávám se ale že při letošním průběhu jara jsou až moc narychlené. Asi to s nimi v následujících týdnech nebude moc jednoduché. Ale snad se zadaří.
hezký den
Pavel
hezký den
Pavel
Pali a čo by si odporúčal? Máš predsa len viac skúseností...
Ja som ho dala k Cymbídiám do chladnej miestnosti a myslela som, že ho čo najskôr vysadím von. V prípade neskorších mrazov by som ho prikryla.
Ďakujem.
Ja som ho dala k Cymbídiám do chladnej miestnosti a myslela som, že ho čo najskôr vysadím von. V prípade neskorších mrazov by som ho prikryla.
Ďakujem.