Masožravé rostliny
Re: Masožravé rostliny
Já myslim, že není třeba. Také se mi listy již zkracují. Naopak P. laueana je ve vrcholnym růstu a pomalu také nakvétá. No, také musí udělat zimní růžici. Pak je dobrá příležitost na množení. 
Dá se množit listem? mám ji první rok, asi ji množit nebudu, budu ráda, když ji udržím přes zimu, ale zajímá mne to do budoucna.
olaw píše:Rozkvetlý salátek.
Jaroušku, namnožíš mi ji do jara? Jdou mi skvěle, kvetou jak zběsilý,ale tuhle nemám...Věra
Zdenka píše:Dá se množit listem? mám ji první rok, asi ji množit nebudu, budu ráda, když ji udržím přes zimu, ale zajímá mne to do budoucna.
Jo jo, počká se na zimní růžici a pak stačí list položit na substrát a vytvoří se nová rostlinka. Při troše štěstí.
Dík. Asi se udržuje ve vlhku? A teplota?
No, teplota asi do těch 20ti stupňů. Vlhkost substrátu stálá.
Ještě jsem to nezkoušel, ale už se mi podařilo takto namnožit "neúmyslně".
Ještě jsem to nezkoušel, ale už se mi podařilo takto namnožit "neúmyslně".
Takže se množí jaksi v rámci zimování?
Zdenka píše:Dík. Asi se udržuje ve vlhku? A teplota?
Vlhkost prosím nepřehánět =plíseň , hniloba ...
Odlomit opatrně (i s bází listu) list (nejlépe ze zimní růžice - méně hnijí) položit na vlhký substrát, já mám osvěčený perlit. a čekat...
Množila jsem obyčejnější křížence tučnic - "tina", "sethos"...i s dětmi v družině(PS:jsem vychovatelka)..měli jsme to jako jako součást "Kursu pěstování Masožravek"
viz obr.

Mezifázi , jak rostou na bázích listů nové rostlinky nemám bohužel kvalitně zachycenu.... ale mohu zítra v práci vyfotit výsledek po 3/4 roce ...budete-li mít zájem..
jedno starší foto (též bohužel nekvalitní)...nějakého obrůstajícího listu...A různorodost tučnicového okna...dříve, než jsem je hodila všechny na lávový kámen.

Šarik, první fotka vlevo nahoře: naprosto jedinečná plastová krabice Samla z nejmenovaného nábytkářského giganta, co
? Používám je na všechno.
Mimochodem, vychovatelku v družině, která s dětmi dělá smysluplné věci a vede je takovýmhle způsobem k náklonnosti k přírodě, by měla škola vyvážit zlatem
.
T.
Mimochodem, vychovatelku v družině, která s dětmi dělá smysluplné věci a vede je takovýmhle způsobem k náklonnosti k přírodě, by měla škola vyvážit zlatem
T.
tommy píše:Šarik, první fotka vlevo nahoře: naprosto jedinečná plastová krabice Samla z nejmenovaného nábytkářského giganta, co? Používám je na všechno.
Mimochodem, vychovatelku v družině, která s dětmi dělá smysluplné věci a vede je takovýmhle způsobem k náklonnosti k přírodě, by měla škola vyvážit zlatem.
T.
Tommy, přidávám se také a nyní (v dnešní době)bych řekla,že opravdu zlatem
Věra