Catasetinae

Catasetum, Cycnoches, Cymbidium, Mormodes ...
Odpovědět
kvusta

Re: Catasetinae

Příspěvek od kvusta »

Nemáte nějaký tip jak probudit výše vyfocenou clowesii? Růženka stále spí, předloňská pahlíza už zcela vyschla, ale ta loňská je stále pevná, hezká. Jen nechce nic nového rašit.
Má smysl třeba trochu substrát porosit?
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Moje clowesia taky ještě spí a některá další kataseta taky. Já bych snad ani nerosila. Dej ji na světlo a do tepla a možná zvýšit vzdušnou vlhkost.
evulka

Příspěvek od evulka »

Já tedy nejsem odborník, ale mám třetím rokem Cycnoches peruviana, ten už má listy veliké a nově mám od loňska Catasetum pileatum....a začíná se budit. Já je tedy nesuším i přes zimu je když proschnou zaleji a nyní rosím každé ráno..Cycnoches mi pokaždé vykvete, pileatum je ještě mladá rostlinka tak asi budu muset posečkat ;) ObrázekObrázek
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Mě začíná taky.....Věra
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Já tedy nechávám rostliny odpočinout, porosím jedině v případě, že se fakt zcvrkávají pahlízy. Jinak jsem na vláhu u spících velmi opatrná. Třeba mormodesy jsou na hnilobu velmi náchylné. Ale každý máme svůj způsob. Rosení pahlíz používám, když budím starou oddělenou pahlízu. Jinak to nechávám na přírodě a k ničemu je moc nenutím.
evulka

Příspěvek od evulka »

Zdeno já pahlízy nerosím, to bych se bála, rosím pouze povrch substrátu. To občasné zalití přes zimu není z mé hlavy, to jsem vyčetla zde na foru...mám je v bytě na parapetu kde se celkem dost topí, tak jsem nedokázala vůbec nezalít ;)
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Já je právě na zimu dávám do nevytápěné místnosti. Ony v té lehce snížené teplotě nevysychají tak rychle.
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

Evi,máš je pěkné..
kvusta

Příspěvek od kvusta »

Růženka je na okenním parapetu, 18-20oC. Ještě ji tedy nechám spát.
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

No a já rosím opravdu jen oddělené staré pahlízy, pokud je chci přinutit narašit. A jen když se mi zdá, že moc vysychají. Zapěstované kytky taky nerosím. Ty mám v květináči nasucho a čekám. Ale je pravda, že jim někdy ty kořeny zůstanou funkční a dají se zalít. A občas zaleju Galeandry, ty nenechávám úplně suché. A těm ani neodstraňuju kořeny při přesazování.
Odpovědět