To Odontoglosum je určitě šmrnclé crispem a hlavně proto jsem si ho vybral, tahle botanika se v bytě špatně udržuje a hybrid je spolehlivej, až bude skleník, bude i crispum a klidně i v několika varietách, třeba jako tady

Mila.J píše:Orchidejky- prosím, kde jste k tomu přišel? To asi nebude obchoďáková kytka. To bych chodil kontrolovat obchoďáky častěji. Obchoďákových hybridů mám také řadu. Tedy je až tak nezavrhuji. Takové u nás ale nejsou.
orchidejky píše:Ta Phaleanopsis je jednou z mých oblíbených a hleně jednou z mála, která mi přežila![]()
To Odontoglosum je určitě šmrnclé crispem a hlavně proto jsem si ho vybral, tahle botanika se v bytě špatně udržuje a hybrid je spolehlivej, až bude skleník, bude i crispum a klidně i v několika varietách, třeba jako tady![]()
![]()
radzak píše:Orchidejky: kdo je tam vystavoval?
orchidejky píše:Mila.J píše:Orchidejky- prosím, kde jste k tomu přišel? To asi nebude obchoďáková kytka. To bych chodil kontrolovat obchoďáky častěji. Obchoďákových hybridů mám také řadu. Tedy je až tak nezavrhuji. Takové u nás ale nejsou.
U nás jich měli v Obi (Kolín) desítky, myslím, že po tři roky zpátky, letos ovšem ani jedenHybridy taky nezavrhuju, samozdřejmě botanika má své kouzlo, ale hybridy většinou snadněji rostou a ochotně kvetou, to je jejich výhodou, ovšem mít skleník, tolik bych jich určitě neměl
. Všechno je o vkusu a možnostech. Vždyť kdyby byly hybridy tak děsné, nikdo by se s jejich tvorbou nezabýval. Je pravdou, že je vidíme na každém kroku a vyvolává to v nás pocit všednosti ale pokud jsou podařené, proč ne