letnění

Teplota, světlo, letnění či zimování, skleník nebo parapet, květináče, truhlíky, mísy ...?
Odpovědět
radzak
Kontaktovat uživatele:

Re: letnění

Příspěvek od radzak »

HAKI píše:
Betina2 píše:Katleja ich má dokonca 7 nových a z toho na 3 nových hluzách už nasadila kvetné púzdra.

Mě trošku zarazilo toto to by byl opravdu zázrak (7nových pahlíz) -ale i jako Iwangara je pěkná. :)
http://forum.orchidej.net/viewtopic.php?f=59&t=752
JEŠTĚ dodám je to křížení Brassavola x Cattleya x Diacrium x Laelia no to je teda :mrgreen:

Ať počítám jak počítám, tak jsem napočítal celkem osm pahlíz :?
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

radzak píše:Ať počítám jak počítám, tak jsem napočítal celkem osm pahlíz :?

Ježiši to je propleteneček co? Omlouvám se ,ale na vysvětlenou kolik narostlo tedy nových pahlíz.Ta mrška kvete na nevyzrálích pahlízách asi? Takže v květnu11 bylo 6 pahlíz+1malá. Teď je to trošku nepřehledné na fotu -tak odhadnu 2 malé 9-10 pahlíz dorostlých? Z těch 9-10dorostlých pahlíz nakvétají 3 nevyzrálé pahlízy -a ty jsou nové narostlé. :mrgreen: Uf-někdy mám sklon k přehánění .
Betina2

Příspěvek od Betina2 »

Skúsim to trošku napraviť :) Je to naozaj ťažká matematika, musela som si ju vziať do rúk a niekolkokrát prerátať. :roll: :oops:
V máji mala celkove 7 pahlúz, z nich kvitla na jednej. Z tých 7 bolo 6 starých a jedna mladá.
Tá fotka z balkóna je asi spred 3 týždňov až mesiaca, takže tam nemusia byť vidieť tie posledné maličké bábätká.
Teraz ju mám pred sebou a pozerám - zostalo tých pôvodných 6 pahlúz vyzretých a jednu už vtedy mala mladú narastenú, ale ešte asi nevyzretú, čiže spolu bolo 7 + cez leto dorástli 3 úplne nové, čo sú už asi tiež vyzreté, nerastú už dalej a na nich nasadila na kvet + narástajú dalšie 2 hluzy - z nich jedna je asi 10 cm dlhá a druhá hluza nová rastie vzadu priamo z bázy jednej z tých pôvodných starých hlúz, preto ju fotke ani nie je vidno, je tam medzi starými zakliesnená a je zatial len asi 4 cm maličká, a ešte plus rastie 1 maličká asi 2-2,5 cm vpravo z jednej z tých 3 nových vyzretých. Takže nech počítam, ako len chcem, je tam s tými maličkými spolu 13 hlúz a zrejme ešte jedna časom pribudne, zatial sa to len vydúva na jednej z vyzrelých.....
7 ks pôvodné (6+1)
3 ks nové dozreli (riadna veľkosť)
1 ks mladá á 10 cm
1 ks mladá á 4 cm
1 ks maličká á 2,5 cm
7+3+1+1+1=13
Aj tak je jedno, či ich má 8,10 alebo 13. Je krásna a darí sa jej. Len to som chcela podčiarknuť, že tejto konkrétnej rastline osožil pobyt vonku počas celého leta na balkóne. Asi som mala aj šťastie pri kúpe, že nebola ani preliata ani inak zničená či poškodená a má aj docela fajn substrát. Aj napriek tomu, že bola z Hornbachu (Vy to máte tušícm OBI). A tiež cena bola pre mňqa fajn. Hnojila som ju s každou druhou zálievkou s holandským hnojivom na Orchideje POKON, kúpila som ho na jar v Kauflande. v pomere NPK 5-6-7 s mikroelementmi. Zalievam prevarenou odstátou a zliatou vodou z vodovodu. Sajrajt a usadeniny vápnika zostanú so zbytkom vody na dne hrnca sadnuté a to nepoužívam. Daždovú vodu nemám ako zbierať a v meste by to asi ani nebolo bohviečo....teda tu v BA. Máme blízko letisko, železnicu, JRD ......Nie je to ideálne, no vychádzam z toho, čo môžem zabezpečiť. Destilku nekupujem a ani nebudem. Skrachovala by som. Spolu mám asi 40 rôznych orchidejí a to už by bolo dosť vody.
Na jar ju asi budem deliť.
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

A není to snad jedno kolik má výhonů? :roll:
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
Betina2

Příspěvek od Betina2 »

radzak píše:A není to snad jedno kolik má výhonů? :roll:

Súhlasím :)
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Hlavně, že se jí daří, dej foto, až pokvete.
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Jedno to je to je jasný .Bylo to jen pro zajímavost Betina2-dík.
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

Letos už začínám uklízet orchideje domů a jako každý rok zjišťuju, že se mi to nemůže nikam vejít, půlka jic je ještě venku, no ještě je nějaké místo na chodbě a hlavně okno na šatně se mění v okno přez které není vidět ven :lol:
Obrázek Obrázek Obrázek
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

Ale ty kytky dáš v topné sezóně z radiátoru pryč, že jo ;)
Hezký den
Pavel
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

pavelheger píše:Ale ty kytky dáš v topné sezóně z radiátoru pryč, že jo ;)
Hezký den
Pavel

Ne ne, tyhle dva radiátory zůstávají vypnuté, jinak bych neměl šanci to domů dostat :lol:
Odpovědět