marťan píše:to olaw-proč by neměly kvést,mají jaro- léto ... Rostou na jižní polokouli,nechápu...
Při vší úctě, mají podzim, i když rostou na jižní polokouli - leda by byly čerstvě z té jižní polokoule importované. Pokud vyrostly tady, jsou přepólované. Mám s tím zkušenost od JA cibulí se zimním růstem - pokud přijdou importy z JA v dubnu (tehdy tam začíná jejich zimní růstové období), vyraší, v letních vedrech se podpaří a shnijou; v lepším případě při první vlně veder zatáhnou a v září (když u nás nastupuje zima, u nich v JA je jaro a vegetační období tam končí) vyraší znovu, oslabené... Většinou trvá přepólování těchto kytek i dvě sezóny. T.
to tommy-mám v tom importy od virense,koukám na mapu,kde rostou.Většina z nich nad Rio de Janeiro,na náhorní planině Minas Gerais.Tam rostou,a tam je teď jaro-léto.Z toho vycházím... Jaký by měl být důvod nedopřát jim jejich přirozené podmínky,pokud k tomu máme možnost...
Naposledy upravil(a) marťan dne ned 11. lis 2012 21:11:12, celkem upraveno 1 x.
marťan píše:to tommy-mám v tom importy od virense,koukám na mapu,kde rostou.Většina z nich nad Rio de Janeiro,na náhorní planině Minas Gerais.Tam rostou,a tam je teď jaro-léto.Z toho vycházím... Jaký by měl být důvod nedopřát jim jejich přirozené podmínky,pokud k tomu máme možnost...
No možnost k tomu vlastně nemáme, leda jim svítit, tu je den moc krátký a světla žalostně málo Mě teď růst začínají, co z toho bude ukáže až čas
Romane,ale v Jeseníkách je tma,prostě velká tma...A zima... Takže jim svítím-když se slunce fláká-foukám, a hlavně je pořádně každý den pořádně proprším... Konečně se vzpamatovala i fournieri,i lundii...