Masožravé rostliny

Ostatní témata, která s orchidejemi třeba ani vůbec nesouvisí.
Odpovědět
Věra
Kontaktovat uživatele:

Re: Masožravé rostliny

Příspěvek od Věra »

Šarik píše:Podzimní květy...u masožravek moc barev není...od bílé až po fialovou....ale jsou elegantní, to jim nezapřete...:-)
Obrázek
Podzimní " rosa "
Obrázek
Podzimní "láčkobraní"..
Obrázek

Šárko, ty Drosery jsou taky krásný,ale někde jsem dělala chybu, měli vlhko, polostín,ale černali mi, možná špatný substrát....Věra
nina

Příspěvek od nina »

Jsou tedy opravdu nádherňočký :P
Šarik

Příspěvek od Šarik »

Děkuji za pochvalu...jsou to samé obyč. druhy , kromě Drosophilla lus. na tom si zakládám :D - mimo to má nádhernou medovou vůni (ne květů, voní celý).
Je to můj zelený antistres.. :mrgreen:
tommy

Příspěvek od tommy »

Dám ještě jednou svou skupinu kytek Pinguicula 'Sethos', tenhle podzim se dost vytáhly...
T.
Přílohy
Pinguicula Sethos_b_resize.jpg
Šarik

Příspěvek od Šarik »

:D no to je paráda! no a mě jako na truc zrovna tyhle ne a nekvetou... :x
Karlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlos »

Láčkovice, letos nic moc....po rozdělení.
Obrázek

Obrázek

Špirlice S. leucophylla botanické klony od M. Srby
Obrázek

Listopadové mucholapky nejběžnější formy

Obrázek

kvalita mizerná vím, no časem snad bude lepší přístroj.
Šarik

Příspěvek od Šarik »

Karlos
- Láčkovice pěkný!!! ;) je pravda, že na oko vypadají lépe rozrostlé trsy...ale někdy je přece potřeba je rozdělit, ne? Mají krásné láčky...vybarvené od sluníčka.. :D
- S.leucophilla výstavní...však je teď její čas. :D Moje se taky snaží... ale ukázat tu jarně-letní kytku tak řeknou orchidejáři :..."co na tom zelí mají,? .." :lol:
- a díky za fotku mucholapek - je krásně vidět jak vypadá zatahující mucholapka ....viz. odumírající černé listy zespodu...zdravý střed s nahloučenými listy... :D
Karlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlos »

Šarik: špirlice jsou opravdu salát, ale ne každému se ten salát daří pěstovat tak, aby vypadal opravdu k světu. Inu je to jako obvykle množstvím světla a teplotou. Kdo má vytápěný skleník, má vyhráno. Mě se tyto kytky nedařily pod širým nebem, ani mucholapky viz. vychytané pastičky. Konkrétně leucophylly se deformují a rostou pomalu. Chtějí teplo, to je jistota. Ve skleníku rostou uspokojivě. Akorát to chce správný klon, ne každý je dost pěkný.
Láčkovice jsem musel rozdělit, protože byly nezdravě zahuštěné, a s překvapením jsem zjistil, že jednotlivé růžice spolu nejsou propojené. Já je nepěstuji ideálně, vím to. Kdyby byly ve skleníku celoročně, byly by výstavní. Takto jim beru šanci, aby rostly v jarním období, musí totiž být při velmi špatných světelných i teplotních podmínkách. No už se zase těším na jarní trubky S. flava. Teď to vypadá hrozně.
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

tommy píše:Dám ještě jednou svou skupinu kytek Pinguicula 'Sethos', tenhle podzim se dost vytáhly...
T.

Tommy, mě kvetou všechny,chybí mi P.emarginata- tu bych chtěla a ještě jeden kousek a ta má květ červený,jdou mi dobře. Ludo má P.gigantea var.alba,ale nad tou nějak váhám....takže gratulace a těším se na další fotky...Věra
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Věro, na burze měli emarginatu na prodej. Já ji nekoupil, tak moc mě nezajímá, ale kdyby jsi se prošla, tak už ji máš doma.
Odpovědět