fotovlákno

Místo pro fotografie Vašich (orchidejových) miláčků
Odpovědět
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Re: fotovlákno

Příspěvek od Paphio »

Děkuji, ale nevím zdali té nabídky využiji. Pro mě už je problém fotky vytřídit.
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

Z mého laického pohledu jsem s fotkou hodně spokojenej, podle mě je ostrá a barva odpovídá. Nicméně si rád poslechnu kritiku odborníků :-D

Obrázek
marťan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marťan »

Romane,souhlasím s Vámi,kytka i fotka se mi líbí... 8-)
Za sebe ale musím znovu zopakovat,že cizí fotky hodnotit nebudu.
Jednak se k tomu necítím být kompetentní,a jednak s tím mám velmi špatné zkušenosti,což se do puntíku vyplnilo u fotky stanhopei od Evy... :roll: :(
Každý časem sám pozná-i podle reakcí ostatních-jestli se mu fotka povedla,nebo nee.
Ten základní návod máte tady na vlákně,kdo to s focením bude myslet vážně a zaujme ho to,má nekonečně mnoho možností studovat fotografii hlouběji.Je to skvělá zábava na zbytek života,a s pěstováním orchidejí se to náramně doplňuje... :P
Kyra

Příspěvek od Kyra »

Romane, já jsem naprostý laik, ale ta fotka se mi moc líbí.
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

Tak jsem dnes zkusil také zaexperimentovat a dávám k posouzení. Podotýkám, že mně zcela chybí umělecké oko.
Přílohy
zkouška.jpg
Naposledy upravil(a) Míra dne sob 27. říj 2012 10:23:49, celkem upraveno 1 x.
bersekr

Příspěvek od bersekr »

Nemam velmi skusenosti, ani nie som odbornik, ani neviem odborne pomenovat, co mi vadi, ale by som povedal, ze je trochu taka tmava, mozno trocha jasu by pomohlo, potom by som povedal, ze je prilis v strede a ten spodny lupen(neviem ako sa vola odborne) prili pri kraji. inac dobre, som zvedavy na nazor skusenejsich
Na reči ma fascinuje to množstvo výrazov pre veci, ktoré neexistujú. Napríklad pravda, sloboda, spravodlivosť,...
lukas.kresina

Příspěvek od lukas.kresina »

To Bersekr:
Napsal jsi to laickými slovy, ale myslím, že jsi to vystihl naprosto přesně.
Lukáš Křesina
lukas.kresina

Příspěvek od lukas.kresina »

To EvaJ:
Z těch fotek, co jsi dala do tématu Právě kvete 5, je jasná jednička Coelogyne barbata 1. Dotyk na levém okraji není nic tragického, navíc se dá snadno napravit v editoru. V Zoneru je na to funkce Upravit - velikost plátna. Zadáš rozměry větší než rozměry fotky (v pixelech), navolíš umístění původní fotky do nového většího formátu (zarovnání obrazu) a případně barvu pozadí - já používám vždy nějakou kontrastní - a stiskneš OK. A pak už jen dle potřeby ještě ořízneš a chybějící pozadí domaluješ klonovacím razítkem. Je třeba použít měkký štětec, tj. vyšší hodnotu rozmazání, aby to nové pozadí plynule navázalo na staré, jen okolo květu dát trochu pozor. U téhle fotky je to jednoduché, protože pozadí je jednoduché, domalovat hadici by bylo obtížnější :-). S trochou cviku le to práce na pár minut.
Hodně se mi líbí také fotky Coelogyne fimbriata 1 a Gastrochilus japonicus 1, jenom bych je asi zkusil oříznout, aby květy nebyly tak na středu.
Lukáš Křesina
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

Ta fotka bude sloužit ke zcela jiným účelům, proto je na středu a ztmavená.
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Lukáši, díky za rady, zkusím to .
Odpovědět