Základem je několik věcí: 1) dobře dorostlé a vyzrálé pahlízy, 2) téměř sucho a plné slunce až do objevení poupat (letos je slunce pořád a hlavně teď) 3) stálý chlad okolo 12-13°C.
Ako poznam, ze su pahluzy vyzrete? Toto som nikdy nevedela urcit aj ked som citala navody na pestovanie inych orchidiek a vzdy ma to odradilo. Inak chlad ma, v tej izbe sa vobec nekuri. Stoji pri balkonovych dverach (izba na zapad), takze svetla ma maximum co mu viem zabezpecit a polievala som ho pred dvoma tyzdnami naposledy, predtym nebolo poliate asi 3. A poliala som ho len trochu, tak, ze substrat nestihol nasiaknut. Kde robim chybu?
Miro,to je kvetu na tom Dendrobku.Ja cekam 17 kvetu u toho hybridu D.Nobile-tak mam velkou radost.poupata uz jsou pekne napucana.Konecne to bude po letech moje nejuspesnejsi kveteni-to je rostlina z lonska a je kvalitni-byl to darek od sestry a vyber byl vyborny.
Opět tolik krásných květů Moje první vlaštovka - Bc. Yellow Bird . Jsem zvědavá, jak rychle letos přejde z této vínové do žlutooranžové. Ale pravda, ač jsem fotila 3x, pořád je zaostřeno jinam než na květ
Nó, to tedy zase koukám. To je paráda, alespoň se takto pokochám. Taky mi něco polkvete, ale ještě je to v plenkách. Kvetou zatím nějaká Dendobka-hybridky bílá. Snad se taky dostanu k focení
"Žlutý pták" v plné kráse. Trochu žluté se tam najde. On postupně přechází až do oranžova a když je víc květů, tak je to zajímavé. Já si ovšem letos další poupata ulomila (letos jsem vůbec ohromně "šikovná" )