Rupikoly

Brassavola, Cattleya, Encyclia, Epidendrum, Laelia, Rhyncholaelia, Sophronitis …
Odpovědět
marťan
Kontaktovat uživatele:

Re: Rupikoly

Příspěvek od marťan »

Evo,jsou dvě hodnoty,které musíš pohlídat.
Jednak rozměr-ten je v pixelech- a může být na šířku 1000 pixelů.
Ale musíš tu fotku zmenšit hlavně co se týče objemu dat- a tam je limit 200 kB ( klidně i méně,já zmenšuji fotky na cca 100 kB).
Zkus si to,jsou to dvě nezávislé operace v postprocesu... :roll: 8-)
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

EvaJ píše:já se vrátím k rupikolám, dneska rozkvetla tato krásně žlutá - L.bradei. Květenství není moje zásluha, přišla už s nasazenými poupaty.

Tahle lélijka je moc krásná. Dobrý poměr květu a rostlinky. Teď mi právě odkvetla :( .
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Evo je úžasná
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

díky všem, mám radost. :P
evulka

Příspěvek od evulka »

Krásný žluťásek :)
virens
Moderátor

Příspěvek od virens »

Tak nevím, do sekce právě kvete to není nebo furt nekvete tak asi. Dostal jsem od přítele jako mrńavou rostlinku . Ale ona je stejně malá i když je velká. Laelia liliputana? První tři pahlízky jsou vytáhlé a slabé. Byla navázaná na kůře a tak jsem ji změnil podmínky. Dostala květináč a lávu. Za dva roky udělala nové výhony a dorostla do květuschopné velikosti.
Jen mám pocit, že to nebude ona. Nechám se překvapit co se z toho vyklube. velikost celé rostliny je 2,5 cm. Co mne překvapilo tak Laelia mirandae která kvete už druhý měsíc.
Přílohy
IMG_6870 Laelia liliputana.jpg
apolenka

Příspěvek od apolenka »

virens píše:Tak nevím, do sekce právě kvete to není nebo furt nekvete tak asi. Dostal jsem od přítele jako mrńavou rostlinku . Ale ona je stejně malá i když je velká. Laelia liliputana? První tři pahlízky jsou vytáhlé a slabé. Byla navázaná na kůře a tak jsem ji změnil podmínky. Dostala květináč a lávu. Za dva roky udělala nové výhony a dorostla do květuschopné velikosti.
Jen mám pocit, že to nebude ona. Nechám se překvapit co se z toho vyklube. velikost celé rostliny je 2,5 cm. Co mne překvapilo tak Laelia mirandae která kvete už druhý měsíc.

Virensi, já mám L.liliputanu 5-7 cm, je z OM a přišla jako květuschopná, tak mě přijdou ty dva cm málo i když je "mini". Zítra jí když tak vyfotím :mrgreen: .
virens
Moderátor

Příspěvek od virens »

Apolenko , už ti kvetla? Já už měl hodně rostlin a jen pár bylo skutečně to co tam bylo napsáno. proto teď říkám opatrně "uvidíme co z toho vyleze" Většinu jsem si musel dodatečně určit . Když si do googlu zadáš rostlinu a klikneš na obrázky a je jich tam dost tak vidíš jak moc se habitem rostliny liší. Ale důležitý je květ. :(
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

virens píše:Tak nevím, do sekce právě kvete to není nebo furt nekvete tak asi. Dostal jsem od přítele jako mrńavou rostlinku . Ale ona je stejně malá i když je velká. Laelia liliputana? První tři pahlízky jsou vytáhlé a slabé. Byla navázaná na kůře a tak jsem ji změnil podmínky. Dostala květináč a lávu. Za dva roky udělala nové výhony a dorostla do květuschopné velikosti.

Mám habitem podobnou, ale velikost rostliny je téměř 4 cm: viewtopic.php?f=59&t=891&start=150
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
virens
Moderátor

Příspěvek od virens »

Tak jsem to přeměřil a je to 2,5 cm a asi nebude ještě květuschopná i když se tam něco objevuje. Dřív to vykvete až příští rok. Letos bylo málo času tak jsem vůbec nehnojil. A je to vidět na všech kytkách. Zato kořeny jsou dobré.
Odpovědět