Evo,jsou dvě hodnoty,které musíš pohlídat. Jednak rozměr-ten je v pixelech- a může být na šířku 1000 pixelů. Ale musíš tu fotku zmenšit hlavně co se týče objemu dat- a tam je limit 200 kB ( klidně i méně,já zmenšuji fotky na cca 100 kB). Zkus si to,jsou to dvě nezávislé operace v postprocesu...
Tak nevím, do sekce právě kvete to není nebo furt nekvete tak asi. Dostal jsem od přítele jako mrńavou rostlinku . Ale ona je stejně malá i když je velká. Laelia liliputana? První tři pahlízky jsou vytáhlé a slabé. Byla navázaná na kůře a tak jsem ji změnil podmínky. Dostala květináč a lávu. Za dva roky udělala nové výhony a dorostla do květuschopné velikosti. Jen mám pocit, že to nebude ona. Nechám se překvapit co se z toho vyklube. velikost celé rostliny je 2,5 cm. Co mne překvapilo tak Laelia mirandae která kvete už druhý měsíc.
virens píše:Tak nevím, do sekce právě kvete to není nebo furt nekvete tak asi. Dostal jsem od přítele jako mrńavou rostlinku . Ale ona je stejně malá i když je velká. Laelia liliputana? První tři pahlízky jsou vytáhlé a slabé. Byla navázaná na kůře a tak jsem ji změnil podmínky. Dostala květináč a lávu. Za dva roky udělala nové výhony a dorostla do květuschopné velikosti. Jen mám pocit, že to nebude ona. Nechám se překvapit co se z toho vyklube. velikost celé rostliny je 2,5 cm. Co mne překvapilo tak Laelia mirandae která kvete už druhý měsíc.
Virensi, já mám L.liliputanu 5-7 cm, je z OM a přišla jako květuschopná, tak mě přijdou ty dva cm málo i když je "mini". Zítra jí když tak vyfotím .
Apolenko , už ti kvetla? Já už měl hodně rostlin a jen pár bylo skutečně to co tam bylo napsáno. proto teď říkám opatrně "uvidíme co z toho vyleze" Většinu jsem si musel dodatečně určit . Když si do googlu zadáš rostlinu a klikneš na obrázky a je jich tam dost tak vidíš jak moc se habitem rostliny liší. Ale důležitý je květ.
virens píše:Tak nevím, do sekce právě kvete to není nebo furt nekvete tak asi. Dostal jsem od přítele jako mrńavou rostlinku . Ale ona je stejně malá i když je velká. Laelia liliputana? První tři pahlízky jsou vytáhlé a slabé. Byla navázaná na kůře a tak jsem ji změnil podmínky. Dostala květináč a lávu. Za dva roky udělala nové výhony a dorostla do květuschopné velikosti. Jen mám pocit, že to nebude ona. Nechám se překvapit co se z toho vyklube. velikost celé rostliny je 2,5 cm. Co mne překvapilo tak Laelia mirandae která kvete už druhý měsíc.
Tak jsem to přeměřil a je to 2,5 cm a asi nebude ještě květuschopná i když se tam něco objevuje. Dřív to vykvete až příští rok. Letos bylo málo času tak jsem vůbec nehnojil. A je to vidět na všech kytkách. Zato kořeny jsou dobré.