Jenom aby nedošlo k nedorozumění- i mezi slovutnými pěstiteli orchidejí jsou vynikající fotografové-např.H.Koopowitz,Lance a Birk,z našich pak skvěle fotí K.Kratochvíl aj.
Spíše mi připadá,že když se nechce,je to horší,než když to nejde.A úplně nejhorší je povýšit to na ctnost...
Nedovedu si představit,že by někdo z výše uvedených špičkových pěstitelů preferoval fotky orchidejí lemované zahradními hadicemi a záclonami...
Znovu říkám (po kolikáté už?) že je třeba rozlišit "fotografie z natáčení" ,tj. momentky z pěstování a růstových fází, od těch "finálních",kde by měla být orchidej v celé své kráse,nepřikrášlená,ale ani nezhyzděná povinnou výbavou skleníku nebo parapetu.
Rozkvetlá orchidej je pro mne jedinečná událost,která se už nemusí opakovat,vlastně se ani nikdy úplně opakovat nebude.Budu jí proto věnovat pozornost právě proto,že jsem ji k tomu květu přivedl já.Fotka potom bude to jediné( kromě vzpomínky),co mi z téhle krásy zůstane.
Je na každém,co si z toho vezme a jakou finální fotografii udělá,děláte to totiž hlavně pro sebe.
Tvrzení o tom,jaké fotky mají na fóru být,mne moc nezajímá.
Budu sem dávat to,co uznám za vhodné,vy zase máte plné právo ty fotky ignorovat.
Přeji Vám hodě zdaru,pevnou ruku a dobré světlo...
marťan...