Nejen orchideje jsou krásné
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nejen orchideje jsou krásné
Já asi tu krásu spojuji s účelností. U mě ženská na koni má mít rajtky, kožený holinky, bílou košili a bičík (ten tam je). Ale ta dáma na fotce má krásnou šíji –všimli jste si?Možná by mohly být vlasy vyčesány ještě víc nahoru 
Když se krása spojí s účelností, je to fajn. Ale občas klidně může být i bezúčelná. Navíc - co je účelnost? Je rostlina, kterou pěstujeme mimo její přirozené stanoviště, kde je samozřejmě účelná, účelná i doma na parapetě nebo ve skleníku? Nebo je jen jednoduše krásná? Nebráním se kráse bez účelu. Možná o něm jen nevíme...
Myslím,že účelem krásy může být i to,že nás těší.Přirovnání k orchidejím je docela přesné...
A i dáma v rajtkách může vypadat noblesně,zvláště v kontrastu s tímto chladnokrevným obrem...

A i dáma v rajtkách může vypadat noblesně,zvláště v kontrastu s tímto chladnokrevným obrem...
Dámu už hodnotit nebudu, nechám to na pánské části osazenstva. Ale kůň je úžasnej. Na jednu stranu budí respekt, na druhou působí jako dobrácký obr.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
ta první fotka - slečna na bělouši - ta pro mě krásu přímo vyzařuje , je tam vidět ta ladnost pohybu, je to noblesní a zároveň přirozené...
marťan píše:...nejen orchideje,i koně,například...
Tahle fotka pro mne vyzařuje krásu a vznešenost. Dáma v sedle je opravdu impozantní.
Nádherné , koně i dámy, ale mně se tedy více líbí v sedle chlapi

I podzimní skalka je krásná byť letos se některé jarní rostliny trošku spletly.
Krásné jsou
, ale je to všechno celé zmatené, mně zase kvete rododendron 

Když jsem tuhle rostlinu pořizovala, kupovala jsem ji jako Ceropegia sandersonii. Ale nejspíš je to Ceropegia radicans. Tímto omluva Evě a Jardovi. Nicméně i tenhle květ je krásný a zajímavý a jeho největší předností je, že ho vidím (narozdíl od woodii), protože na výšku má více než 8 cm (měřeno od zesílené části). Kdyby měl někdo C. sandersonii, ráda vyměním.