letnění
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Re: letnění
katky neletním vůbec, neosvědčilo se mi to.
Prosím vás, nepanikařte. S takovými výkyvy se musí vyrovnat i teplomilné kytky. Důležité je, aby nebyly dlouhodobě promočené. Pokud jsou noční teploty kolem 10 stupňů, tak se nic neděje.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
radzak píše:Prosím vás, nepanikařte. S takovými výkyvy se musí vyrovnat i teplomilné kytky. Důležité je, aby nebyly dlouhodobě promočené. Pokud jsou noční teploty kolem 10 stupňů, tak se nic neděje.
Nízké noční teploty podporují násadu poupat.
Pánové, tak to bude tedy květů....jsou venku....Věra
Tak já je mám zatím taky venku. I když - letnění mě zatím nenadchlo, krom nejrůznějších fleků, které se mi doma rozhodně neobjevovaly, na katkách nevidím nic úžasného. Uvidíme, třeba budou líp kvést.
Kupodivu během veder se mi zdálo, jako by se nabudila Coel. cristata a Cymb. ensifolium, což jsou chladnomilné kytky, zatímco katky se zarazily... Takže v tom mám čím dál větší zmatek

Kupodivu během veder se mi zdálo, jako by se nabudila Coel. cristata a Cymb. ensifolium, což jsou chladnomilné kytky, zatímco katky se zarazily... Takže v tom mám čím dál větší zmatek
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
pavla píše:Tak já je mám zatím taky venku. I když - letnění mě zatím nenadchlo, krom nejrůznějších fleků, které se mi doma rozhodně neobjevovaly, na katkách nevidím nic úžasného. Uvidíme, třeba budou líp kvést.
Kupodivu během veder se mi zdálo, jako by se nabudila Coel. cristata a Cymb. ensifolium, což jsou chladnomilné kytky, zatímco katky se zarazily... Takže v tom mám čím dál větší zmatek![]()
Pavlo, chladné kytky letnění milují. Ale pro teplé kytky je při takovém létě jako je letos chladno v noci. Proto jsem katky letos neletnila vůbec. Respektive jsem to zkusila jednou a vůbec se mi to neosvědčilo. A pokud dáš katky ven, myslím, že by měly být někde pod stříškou, aby do nich nepršelo.
Dnes ráno bylo u nás sedm stupňů. Všechny kytky včetně teplomilných (C. aclandyae, Trichocentra, Rhyncholaelie...) mám stále venku a nemyslím, že by jim to nějak vadilo. Ba naopak 
radzak píše:Dnes ráno bylo u nás sedm stupňů. Všechny kytky včetně teplomilných (C. aclandyae, Trichocentra, Rhyncholaelie...) mám stále venku a nemyslím, že by jim to nějak vadilo. Ba naopak
Musím se přiznat, že poté, co jsem se dozvěděl, že nedaleko od nás naměřili dnes jeden stupeň, zbaběle jsem svých deset teplomilných orchidejí uklidil na noc do skleníku. Ráno jdou ale ven a už tam snad zůstanou. Hlásí opět oteplení
radzak píše:radzak píše:Dnes ráno bylo u nás sedm stupňů. Všechny kytky včetně teplomilných (C. aclandyae, Trichocentra, Rhyncholaelie...) mám stále venku a nemyslím, že by jim to nějak vadilo. Ba naopak
Musím se přiznat, že poté, co jsem se dozvěděl, že nedaleko od nás naměřili dnes jeden stupeň, zbaběle jsem svých deset teplomilných orchidejí uklidil na noc do skleníku. Ráno jdou ale ven a už tam snad zůstanou. Hlásí opět oteplení
Radku, já to neberu jako zbabělost,ale bojíte se o orchideje, to pochopí každý, jen ne možná protějšky,které nemají pro to pochopení.....ale to je celkem normální.....Věra
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Zbabělost, že nevytrval až do konce léta. No co je to pak za letnění?:-P