Tak já mám tak malinké unicum,že to snad je jiný druh..virens píše:Podobně jak Dendr. unicum vypadá Dendr. dickasonii , květy stejně velké, přibližně stejná výdrž ale je podstatně menší ani ne poloviční. Jsou to první květy a tak to nechci zatím moc hodnotit. Mám ještě jednu starší rostlinu která už odkvetla. Záleží na pěstitelských podmínkách a světle. Toto je střední typ podle velikosti. D. unicum, D. dickasonii , -- D. lamyaiae je nejmenší.
Dendrobium unicum
Re: Dendrobium unicum
Obě kytky jsou krásné
Naposledy upravil(a) Zdenka dne sob 05. kvě 2018 14:28:45, celkem upraveno 1 x.
krásné květy u obou...měla jsem unicum...byl to takový chcípáček, až se jednoho dne jaksi ztratil ...tak jen smutně koukám..
Začínám mít pocit, že pro tento druh je kámen úrazu kvetení. Kytka nedokáže přestat. Myslím, že již mám rostliny kvetením také dosti unavené, ale zatím neuvadl ani kvítek i když už kvete dva měsíce takovým množstvím květů.Marta1 píše:krásné květy u obou...měla jsem unicum...byl to takový chcípáček, až se jednoho dne jaksi ztratil ...tak jen smutně koukám..
To je velká nádhera 
Jen mám obavu abych o tu kytku také nepřišel. Prostě aby se neukvetlaevulka píše:To je velká nádhera
Myslím si, že väčší problém pre kvetinu je vykvitnúť, než len "držať" kvety ...
Ak má dosť vody a nejaké občasné prihnojenie, mala by to v naprostej pohode zvládnuť.
Ak má dosť vody a nejaké občasné prihnojenie, mala by to v naprostej pohode zvládnuť.
S tím souhlasím. Ale i tak při tom kvetení kytka odpařuje poměrně hodně vody. U jiných druhů když je pahlíza vyžilá tak květy shodí a dokvete. U tohoto druhu jsem již měl 2x pahlízy zkroucené a zcela vyžité a byly stále plné květů a nezvadl ani jediný.cheron píše:Myslím si, že väčší problém pre kvetinu je vykvitnúť, než len "držať" kvety ...
Stále ho dozalévám ale kvete měsíce a ještě tlačí nové výhony. Už dříve tu myslím Míra Mandlík psal, že to je druh, který se dokáže ukvést k smrti. Myslím, že něco pravdy na tom je, zvláště když kořeny nejsou Ok, pak ani zálivka nepomůže.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
U slabších orchidejí se doporučuje květ po vyzrání odříznout. Ale některá potvora vyhání další a další poupata a tam to nejde. Zejména u Paphiopedil je znát jak rostlina zesílí po odříznutí květu, a nebo se oslabí když nese květ 3 měsíce. Snad ji to dokonce oslabí srovnatelně s tím, když se květ po rozvití opylí.