Paphiopedilum - hybrid
Re: Paphiopedilum - hybrid
Furt mi vrtá hlavou:
Většina hybridních pafíků chce pro dobré nakvétání v zimě chladno. Ale mně (teda jim) v té době začíná růst nová růžice. Jak to děláte? Necháte je v chladnu nebo při začátku růstu strčíte opět do běžného pokoje?
Většina hybridních pafíků chce pro dobré nakvétání v zimě chladno. Ale mně (teda jim) v té době začíná růst nová růžice. Jak to děláte? Necháte je v chladnu nebo při začátku růstu strčíte opět do běžného pokoje?
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Jestli je to opravdu pafíčko chladnomilnější nechala bych pro indukci na květ v zimě chladněji. Nový růžice porostou i v poklesu teplot .Leda že by pafíčko nemělo květuschopnou růžici a bylo nějaký malinký .A jak vypadá? 
mám strakaté r...nechladím..většinou jak je vyndám z jara ven, tak to indukuje kvetení..přeci jen ty noci jsou chladnější než doma...
Nějak ještě neumím s novým foťákem, tak jenom slova.
Je to klasický marketový zelenolistý hybrid. Je fakt, že jsem ho měla předloni i s 2 novými rostoucími růžicemi v chladnu a loni vykvetlo. Jen mi to přišlo divný, nechávat ho s tím novým prckem ve 14oC.
Takže tak budu pokračovat.
Je to klasický marketový zelenolistý hybrid. Je fakt, že jsem ho měla předloni i s 2 novými rostoucími růžicemi v chladnu a loni vykvetlo. Jen mi to přišlo divný, nechávat ho s tím novým prckem ve 14oC.
hezký,něžný kvítek,i fotka se povedla...
Je moc pěkný
Ach ten je krásný , moc moc 
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Určitě je hezkej a udělal radost.
Toto Paphiopedilum som dostala od jednej dobrej dušičky. Keď som ho pred dvomi rokmi sadila, neverila som, že sa vôbec vzchopí a začne rásť, pretože som dostala oddelenú jednu, jedinú ružicu. Rastlinka ma prekvapila a krásne zakorenila, no a teraz takto vykvitla.Pre mňa je nádherná, napriek tomu, že je to bezcenný hybrid. Je to bojovník a ja sa z neho nesmierne teším.