Restrepia
Re: Restrepia
Díky Jardo a uč se malovat 
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
To je tedy slušná sbírka Restrepií.
Ještě trochu k gutulatě. Ta má má trochu tužší listy a nepřehlédnutelné červené zbarvení rubu listu. Na webu jsem si toho trochu všiml také. Tam jsou vidět dost odlišnosti v květu, na některých listech jsem načervenalý rub viděl také. Proto píši o odlišnostech habitu. Nevím, jestli je tato vlastnost taxonomicky ignorována, nebo jak je začleněna.
Ještě trochu k gutulatě. Ta má má trochu tužší listy a nepřehlédnutelné červené zbarvení rubu listu. Na webu jsem si toho trochu všiml také. Tam jsou vidět dost odlišnosti v květu, na některých listech jsem načervenalý rub viděl také. Proto píši o odlišnostech habitu. Nevím, jestli je tato vlastnost taxonomicky ignorována, nebo jak je začleněna.
To načervenání rubu listu se mi děje v podstatě u všech Restrepií. Stačí je dát na slunce a zčervená skoro většina. Nevím, jestli takhle červená i R. chocoensis. Ta je habitem odlišná úplně.
Tak nějak tuším, co by mohl být ten klíč. Je to v pysku. V horní části pysku má R. guttulata takové vystouplé rohy, zatímco antenifera má horní část pysku zaoblenou.
http://www.orchid-nord.com/restrepia/re ... _anten.htm
http://www.orchid-nord.com/restrepia/re ... t_gutt.htm
Dívejte se jen na horní část pysku.
Tak nějak tuším, co by mohl být ten klíč. Je to v pysku. V horní části pysku má R. guttulata takové vystouplé rohy, zatímco antenifera má horní část pysku zaoblenou.
Dívejte se jen na horní část pysku.
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
No rozdílné jsou. Ta má gutuláta je ale také jinačí. Tak nevím.
Mně červená jen ta jedna. U ostatních jsem si nevšiml vůbec ani trochu.
Mně červená jen ta jedna. U ostatních jsem si nevšiml vůbec ani trochu.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Jardo mě nečervenají obě trichoglossy a mendozae
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Včerejší kvetení R. trichoglossa (tahle se mi obzvláště líbí) a R. brachypus (nahoře).
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
Také moc pěkné. Koukám, že nás Jarda pobláznil víc 
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
No, zrovna v mém případě za to Jarda asi ani nemůže
. První fotku sem vložil až v době, kdy jsem měl už u Ecuagenery objednány první 3 druhy.
Ale jinak musím přiznat, že pro naše pobláznění dělá co může
A někdy možná i víc
Hezký den
Pavel
Ale jinak musím přiznat, že pro naše pobláznění dělá co může
Hezký den
Pavel
Krásné Pavle. Kolik měří květ té R. brachypus? A ta trichoglossa vypadá opravdu báječně.
Já se dnes dozvěděl báječnou věc. Ecuagenera nabízí Restrepii chocoensis, za pouhopouhých 100 doláčů. Objednám si jí do Drážďan.

Já se dnes dozvěděl báječnou věc. Ecuagenera nabízí Restrepii chocoensis, za pouhopouhých 100 doláčů. Objednám si jí do Drážďan.