tommy píše: .... Meconopsis.
T.
Uznávám. Asi by se jich našlo víc
tommy píše: .... Meconopsis.
T.
Karlosi, já tuhle Tvoji teorii znám, a myslím, že nemáš úplně pravdu. Dva roky za sebou jsem je měl venku naprosto perfektní, kvetly od července a skončilo to až s prvními mrazíky koncem září nebo začátkem října. Měl jsem je tehdy u severovýchodní zdi baráku na chodníčku na zemi, možná tam hrála roli nějaká teplotní setrvačnost, ale ta zeď se přes den nestačila nějak moc ohřát... Stejně dobré to bylo vloni a předloni ve skleníku, ale tam trochu doplácejí na to, že už jsem přešel jen na "udržovací" kulturu, mám je nasázené v relativně malých květináčích a přesazuju jednou za dva roky. Navíc letos jsem je sázel až začátkem června a to bylo skoro pozdě (v některých hrncích jsem je doslova tahal očima, aby vůbec něco vyrostlo). Ale vypadá to, že příští rok bude v provozu druhý skleník, tak snad se můj boj s místem (dočasně) vyřeší... Chtěl bych zkusit selfy všech odrůd/druhů, co mám, a dopěstovat hybridní roj do květu (u některých se mi to už povedlo uskutečnit, vzhledem k tomu, že kvetou hned v prvním roce po výsevu, jde to rychle) - mám 28 různých položek, takže do důchodu mám co dělatKarlos píše:Ony nejsou typickou venkovní balkónovkou, ani pokojovkou.
Ano, souhlasím: také se mi velmi líbí!evulka píše:Je to zde pojato velmi odbornětak já úplně laicky, ty " honzíci" jsou prostě krásný
Romane, máš ho v květináči? Zkoušel jsem to, ale matroš z Holandska byl zavirovaný... Pěkná kytka.orchidejky píše:a botanický mečík - Gladiolus callianthus