Tilandsie

Ostatní témata, která s orchidejemi třeba ani vůbec nesouvisí.
Odpovědět
jirka
Kontaktovat uživatele:

Re: Tilandsie

Příspěvek od jirka »

Jo,jo. Chce to nějaký krajkový, aby se to holkám (tedy tilandskám) líbilo. :lol: :lol: :lol:
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Používám taky punčochy i z toho důvodu, že některé rostliny od báze usychají a na vrcholu dorůstají. Pak se občas stane, že se ten uschlý spodek rozpadne. Když bude navázaná, je to lepší, protože tam nezůstanou žádné přilepené zbytky a snadno se to naváže znovu. A taky se snadno mění aranžmá. S přilepenými se pak špatně hýbe, když zjistíte, že potřebují přemístit a jsou třeba na epifytním kmeni nebo větvi napevno přilepené
kajmii
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kajmii »

Já jsem strašně nešikovná, mě to navazování prostě nejde :oops: . Nalepený mi odspoda uschly a navázat to neumím, Je na to nějakej fígl, aby to drželo? Ještě tak chápu třeba ionantheru, ale stejně mi vždycky nakonec odpadne. Ale co třeba bulobosa nebo caput medusae? Přijde mi, že aby to drželo, musela bych to hodně utáhnout a to by asi rostlince vadilo.... :oops:
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Nevázej jen za spodek, ale protáhni jedno obtočení mezi listy, tím se to upevní. Není to moc vidět, když to moc neutáhneš, kytce to nevadí (proto taky punčocha, rybářský vlasec je míň vidět, ale víc řeže) a je upevněná více body.
kajmii
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kajmii »

Zdenka píše:Nevázej jen za spodek, ale protáhni jedno obtočení mezi listy, tím se to upevní. Není to moc vidět, když to moc neutáhneš, kytce to nevadí (proto taky punčocha, rybářský vlasec je míň vidět, ale víc řeže) a je upevněná více body.

Dík, budu to dál zkoušet. Možná mám moc silnou punčochu. Vlascem to nešlo vůbec :roll:
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Stříhám z klasické silonky nebo punčocháčů proužek asi tak půl cm, když se natáhne, je to docela tenké
mitinka

Příspěvek od mitinka »

Tady je bulbosa přivázaná na korku punčochou, právě jde do květu ;)
Obrázek
kajmii
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kajmii »

mitinka píše:Tady je bulbosa přivázaná na korku punčochou, právě jde do květu ;)
Obrázek

Děkuju za názorný foto, vypadá hezky ;)
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Nejčastěji používám běžný "zvonkáč" . Punčochy někdy také, je to lepší, ale pracnější.
vasekk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekk »

s dovolením přidám pár fotek http://vkolacek.cz/tillandsie/
Odpovědět