Tilandsie
-
jirka
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tilandsie
Jo,jo. Chce to nějaký krajkový, aby se to holkám (tedy tilandskám) líbilo.

Používám taky punčochy i z toho důvodu, že některé rostliny od báze usychají a na vrcholu dorůstají. Pak se občas stane, že se ten uschlý spodek rozpadne. Když bude navázaná, je to lepší, protože tam nezůstanou žádné přilepené zbytky a snadno se to naváže znovu. A taky se snadno mění aranžmá. S přilepenými se pak špatně hýbe, když zjistíte, že potřebují přemístit a jsou třeba na epifytním kmeni nebo větvi napevno přilepené
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem strašně nešikovná, mě to navazování prostě nejde
. Nalepený mi odspoda uschly a navázat to neumím, Je na to nějakej fígl, aby to drželo? Ještě tak chápu třeba ionantheru, ale stejně mi vždycky nakonec odpadne. Ale co třeba bulobosa nebo caput medusae? Přijde mi, že aby to drželo, musela bych to hodně utáhnout a to by asi rostlince vadilo.... 
Nevázej jen za spodek, ale protáhni jedno obtočení mezi listy, tím se to upevní. Není to moc vidět, když to moc neutáhneš, kytce to nevadí (proto taky punčocha, rybářský vlasec je míň vidět, ale víc řeže) a je upevněná více body.
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Zdenka píše:Nevázej jen za spodek, ale protáhni jedno obtočení mezi listy, tím se to upevní. Není to moc vidět, když to moc neutáhneš, kytce to nevadí (proto taky punčocha, rybářský vlasec je míň vidět, ale víc řeže) a je upevněná více body.
Dík, budu to dál zkoušet. Možná mám moc silnou punčochu. Vlascem to nešlo vůbec
Stříhám z klasické silonky nebo punčocháčů proužek asi tak půl cm, když se natáhne, je to docela tenké
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Nejčastěji používám běžný "zvonkáč" . Punčochy někdy také, je to lepší, ale pracnější.
s dovolením přidám pár fotek http://vkolacek.cz/tillandsie/