Poupata

Místo pro fotografie Vašich (orchidejových) miláčků
Odpovědět
Míra
Kontaktovat uživatele:

Re: Poupata

Příspěvek od Míra »

Dobře připravená Gongora galeata se sedmi stvoly ale bohužel i různých velikostí takže se asi nepovede, aby rozkvetly všechny naráz.
Přílohy
P1100826.JPG
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Nádhera
zaruba

Příspěvek od zaruba »

Paráda! Já jsem zvědavý jestli po těch mých pokusech S. tigriny vůbec něco vytlačí :|
janav

Příspěvek od janav »

ta tedy je! ( a bude..)
kvusta

Příspěvek od kvusta »

samamalo píše:Přidávám jedno poupátko a snad ho dotáhnu do vítězného konce a přesunu se do Právě kvete.
Už kvete? Prosím fotku... :P
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

Poupat je teď spousta a já mám z toho opravdu radost :mrgreen:
Dendrobium densiflorum, Lycaste consobrina, Bifrenaria harrisionae alba, Bifrenaria harrisionae klasika, Dendrobium pierardii, Sedirea japonica, Epidendrum parkinsonianum, no a po deseti letech snad i poprvé Sobralia macrantha, má 5 puků, tak uvidíme

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
zaruba

Příspěvek od zaruba »

To je pořádná nálož poupat! Závidím těch pět květenství na Dendrobium densiflorum. Já budu mít pouze jedno. Mám ho teprve od loňského léta. To máte klasické densiflorum nebo tu žlutou formu? Při jaké teplotě ho zimujete že takhle bohatě nasadilo?
Až vykvete bude to bomba - už se těším na snímky :)
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

zaruba píše:To je pořádná nálož poupat! Závidím těch pět květenství na Dendrobium densiflorum. Já budu mít pouze jedno. Mám ho teprve od loňského léta. To máte klasické densiflorum nebo tu žlutou formu? Při jaké teplotě ho zimujete že takhle bohatě nasadilo?
Až vykvete bude to bomba - už se těším na snímky :)
Letos mělo chladněji asi kolem osmi v noci, ve dne dvanáct, když bylo slunečno i dvacet. Loni mělo stvoly tři i při teplejším zimování. Je to klasická forma spíš do oranžova, líbí se mi asi nejvíc. Důležité u téhle kytky je vodní režim, od listopadu bez vody a jak se objeví první čudl, je třeba ho zalít a už to jede :-D
Je to krásná kytka, kterou jsem kdysi opatroval a když jsem jí vrátil, hned jsem si pořídil svou :-D
Letošní poctivá zima mi rozkvetla hodně kytek, z čehož mám radost, skleník je velký a v mrazech teplota klesá, ale jak zasvítí sluníčko, tak jde rychle nahoru, což naprosto luxusně vytváří efekt ve dne teplo a v noci chlad a to je třeba.
Oběma moc děkuji za slova chvály, ale hlavní pochvalu potřebují ty kytky a já jim jí vyřídím :mrgreen:
zaruba

Příspěvek od zaruba »

No já myslím zbytečná skromnost! :) Kytky jenom svým kvetením prozrazují dovednost jejich pěstitele.
Děkuji za odpověď. Já ho měl loni docela teple a pouze dva měsíce v kakt. skleníku, proto jen jeden stvol. Zrovna jako na D. harveyanum. Myslím, že oběma druhům by vyhovovalo teplotně zimování jako Coelogyne cristata. Příště je více přichladím. Sušil jsem je dost, ale v kombinaci s vysokou teplotou to stejně k záplavě květů nevede. V literatuře se většinou uvádějí vyšší teploty než mám zkušenost že potřebují. Pak sice bezproblémově rostou ale kvetení nic moc.
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

Tak začíná rozkvétat a hlavně má spoustu poupat Masd. coccinea alba a to 27 poupat plus květy a krásně nasazené Onc sphacelatum s dvanácti květnými stvoly.
Přílohy
Masd. coccinea alba.jpg
Onc. sphacelatum.jpg
Odpovědět