Karlos píše:Miltoniopsisy jsou na přelití extra citlivé!
Karlosi asi dost zaleží na substrátu ale já je zalévám hodně. Daleko víc jak ostatní a rostou a kvetou jako blázen. Nestalo se mně. že by kořeny uhnily.
Míra: Je to zvláštní, ale v některých substrátech, nebo spíše v některých sklenících se mohou orchideje zalévat daleko nad hranicí, která v jiných prostorách už znamená přelití a uhnití! Myslím že se na tom podílí více faktorů a taky komponenty substrátu, mikroorganizmy, ale pro mě je to stále trochu záhada, každopádně mám raději mírně podsušené kytky s bohatšími kořeny. Vaše rostliny opět vypadají skvěle! Vy už to ale musíte mít perfektně vyladěné.
Já mám jen jeden, protože mi v paneláku opravdu moc nejdou. Ten mám v kůře a nahoru jsem dala vrstvu rašeliníku, aby nevysychal tak rychle. Odvděčil se dvěma stvoly. Nicméně do paneláku se fakt moc nehodí. Míro, vaše rostliny jsou krásné
No nevím jestli to sem mám vůbec dávat, ale pro mně je to úspěch, poprvé jsem ji přes zimu neumořila , byly čtyři poupata , jedno uschlo a jedno jsem svou šikovností urazila ale je to pro mně stejně takové malé vítězství