Mexické laelie
Re: Mexické laelie
No, asi všichni víme, že nejdůležitější jsou na tom ty kytky
A ta diskuze je myslím v pohodě, nikdo ji nebere ve zlém, tím méně Haki.
- lukas.kresina
Karlosi, tak zrovna tady bych opravdu moc nerejpal. Haki to přece nefotila proto, aby ukázala, jak umí fotit, nýbrž proto, aby se o informace z návštěvy u Paphia podělila s námi ostatními. A fotila to zcela v duchu svých zásad, tak aby byl z fotky patrný i stav celé rostliny a způsob jejího pěstování, což zrovna v tomto případě pokládám za velmi přínosné. Ono je opravdu rozdíl pěstovat orchideje v paneláku anebo ve skleníku. Že fotky nedopadly ideálně je vina obtížných fotografických podmínek, na nichž by si vylámali zuby i mnozí velmi zkušení fotografové.
Kdybych tam fotil já, asi bych to hrál na remízu a vyfotil bych jen detail s květy. To by bylo podstatně jednodušší, fotka by asi dopadla lépe a já bych si nekazil fotografickou pověst. Jenže ty zajímavé doprovodné informace by tam nebyly...
Takže asi tak.
Přeji hezký zbytek dne.
Lukáš Křesina
Kdybych tam fotil já, asi bych to hrál na remízu a vyfotil bych jen detail s květy. To by bylo podstatně jednodušší, fotka by asi dopadla lépe a já bych si nekazil fotografickou pověst. Jenže ty zajímavé doprovodné informace by tam nebyly...
Takže asi tak.
Přeji hezký zbytek dne.
Lukáš Křesina
Vím, že u Paphia fotí hlavně Haki, že to není tak jednoduché. A že tam jsou krásné skvosty! Nejhezčí je stejně osobní zážitek, takže můžu jen závidět! 
Je nádherná. Mě pokvete Laelia anceps tak za 14dní. Tři květní stvoly po třech květech- už se těším. Je zajímavé, že květní stvoly se mě začaly klubat už na počátku září. Příprava na květ tedy trvá celých půl roku.
Trochu jsem z ní stáhnul tu fialovou-myslím že si to zaslouží. To osvětlení u Paphia ty barvy neskutečně rozhodí. Je mě to ale divné, protože digitální fotoaparáty přece mají automatické vyvážení bílé a tak by to měly z 80% odstranit i ty levnější. Možná se ale musí ta funkce aktivovat v nějakém nastavení.
Trochu jsem z ní stáhnul tu fialovou-myslím že si to zaslouží. To osvětlení u Paphia ty barvy neskutečně rozhodí. Je mě to ale divné, protože digitální fotoaparáty přece mají automatické vyvážení bílé a tak by to měly z 80% odstranit i ty levnější. Možná se ale musí ta funkce aktivovat v nějakém nastavení.
Dobrý deň!
Našiel som náhodou toto fórum a nedalo mi, aby som vás nepozdravil.
Som z Trenčína, v minulom tisícročí som pracoval 7 rokov v Mexiku a okrem práce som sa amatérsky venoval cestovaniu a botanike, hlavne orchideám. Výsledkom bola nevšedná zbierka orchideí a tillandsií v niektorých BZ (vtedy sa to ešte dalo). Mnohé rastliny sa rozšírili aj medzi zberateľov.
Tá L. anceps alba, zverejnená na predchádzajúcej fotografii je u mňa označená ako klon "Paulino", ma podnietila k vyhľadávaniu ďalších bielych foriem. A to preto, že pri návšteve záhradníka Paulina v štáte Veracruz, moja vtedy 15 ročná dcéra prehlásila, že z takej by chcela mať svadobnú kyticu....
Som aktívny na španielskom fóre, napr.:
http://foro.infojardin.com/threads/lael ... ico.44836/
A tiež som začal spracovávať orchidey aj na mojej stránke:
http://www.asimina.sk/SK/orchidey.html
Zdraví Miro.
Našiel som náhodou toto fórum a nedalo mi, aby som vás nepozdravil.
Som z Trenčína, v minulom tisícročí som pracoval 7 rokov v Mexiku a okrem práce som sa amatérsky venoval cestovaniu a botanike, hlavne orchideám. Výsledkom bola nevšedná zbierka orchideí a tillandsií v niektorých BZ (vtedy sa to ešte dalo). Mnohé rastliny sa rozšírili aj medzi zberateľov.
Tá L. anceps alba, zverejnená na predchádzajúcej fotografii je u mňa označená ako klon "Paulino", ma podnietila k vyhľadávaniu ďalších bielych foriem. A to preto, že pri návšteve záhradníka Paulina v štáte Veracruz, moja vtedy 15 ročná dcéra prehlásila, že z takej by chcela mať svadobnú kyticu....
Som aktívny na španielskom fóre, napr.:
http://foro.infojardin.com/threads/lael ... ico.44836/
A tiež som začal spracovávať orchidey aj na mojej stránke:
http://www.asimina.sk/SK/orchidey.html
Zdraví Miro.
To jsou fešandy. 
Máte ty laelie nádherné