Zimní zahrada

Teplota, světlo, letnění či zimování, skleník nebo parapet, květináče, truhlíky, mísy ...?
Odpovědět
ma-ja
Kontaktovat uživatele:

Re: Zimní zahrada

Příspěvek od ma-ja »

To mě taky napadlo, kdyby venku hodně mrzlo. Jinak těch 13 - 14 není tak strašné. Všechny teplomilnější mám v bytě na parapetech, horší je, když svítí sluníčko. To větrám a stejně je tam horko. Je situovaná na jih a tím má i boky na východ a západ. Nikdy by mě nenapadlo, že sluníčko v zimních měsících tohle dokáže
virens
Moderátor

Příspěvek od virens »

El. topení bez malé sazby je sebevražda. Když topení na plyn tak dva okruhy. Dům ,skleník a tím dvě čerpadla. Lze to řešit i tak, že se dává el. ventil blokující část okruhu ale je to skutečně jen pro některé sestavy. Někdy to prostě možné není.
ma-ja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ma-ja »

Já vím, ale zz je součástí domu, mám ji teprve od jara a tak není vše ještě vyzkoušené. Zatím jsme neměli peníze po stavbě zahrady ještě na předělání topení. Je tam plynové topení s nastavitelnou hlavicí, ale termostat zůstal v obýváku. Tak změna bude možná až budeme jednou topení předělávat.
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

ma-ja píše:To mě taky napadlo, kdyby venku hodně mrzlo. Jinak těch 13 - 14 není tak strašné. Všechny teplomilnější mám v bytě na parapetech, horší je, když svítí sluníčko. To větrám a stejně je tam horko. Je situovaná na jih a tím má i boky na východ a západ. Nikdy by mě nenapadlo, že sluníčko v zimních měsících tohle dokáže

vím, že je to další investice, ale co žaluzie ?
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

EvaJ píše:vím, že je to další investice, ale co žaluzie ?

ma-ja žaluzie už na zz má -souhlasím že to něco stojí-ale žaluzie teplotu nesrazí .
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

HAKI píše:
EvaJ píše:vím, že je to další investice, ale co žaluzie ?

ma-ja žaluzie už na zz má -souhlasím že to něco stojí-ale žaluzie teplotu nesrazí .

myslela jsem předokenní. Ale zase by asi byla moc tma. I když by se daly stahovat jen částečně...
ma-ja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ma-ja »

Žaluzie mám na všech oknech i na těch malých trojúhelníkových. Stínovku jsem měla na střeše, ale sundali jsme ji v listopadu. Venkovní žaluzie by asi nešly nikam přidělat. Takhle vypadají (zz hned po dokončení).
Přílohy
P7043492.JPG
ma-ja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ma-ja »

A takhle potom.
Přílohy
P9303730.JPG
Barbez2

Příspěvek od Barbez2 »

tak to je moc pěkná ZZ povedla....hned bych něco takového bral
orchidejky už nejsou u mě jen koníček, ale už přerostly ve slona
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Krásná zhrada s perfektními podmínkami pro rostliny. Jen bych asi volil přirozenější aranžování. Nechcete se trochu inspirovat Pavlem Hegerem: viewtopic.php?f=18&t=1083&start=40
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
Odpovědět