Potřebuji poradit

Teplota, světlo, letnění či zimování, skleník nebo parapet, květináče, truhlíky, mísy ...?
ma-ja
Kontaktovat uživatele:

Re: Potřebuji poradit

Příspěvek od ma-ja »

No v ložnici ten rozdíl teplot má, zkusím ji teď dát na jižní okno, kde je přes den opravdu dost teplo a v noci chladněji a sluníčko skoro celý den. Tam ještě nebyla, tak třeba se jí to zalíbí.
LionAslan

Příspěvek od LionAslan »

V orchidejích se moc nevyznám, ale pěstuji horské láčkovky, které rostou v podobných podmínkách. Rozdíl teplot je zásadní a také bych se přiklonil k vyšší RVV. Bylo by možná lepší spíše rozptýlené světlo, než přímé ostré slunce.
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Massangeanu jsem míval venku, už ji ven nedávám. Ne že by jí to vyloženě vadilo, ale nejsem přesvědčen prospěšností letnění. Možná některé roky. Větší poklesy teplot a velké snížení vlhkosti pro ni prospěšné nejsou. Ve skeníku je to jistější.
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

Měl lsem ji v bytě a rostla i kvetla dobře.
pafka

Příspěvek od pafka »

Potřebuji poradit ohledně Stelis omalosantha, na netu je málo informací o pěstování a shodila mi dost listů,byla v plastovém květináčku, ale zdálo se mi že rychle a hodně vysychá tak jsem ji minulý týden přesadila do hliněného květináče s jemným kůrovým substrátem s rašeliníkem a zdá se , že se opad zastavil, snažím se substrát držet mírně vlhký, ale pořád to není to pravé, mám pod ni ještě kvůli vlhkosti dát kamínky s vodou do podmisky? Nebo se na ni musí jinak. Umístění je na východ, není na slunci a vlhkost kolem 60%.
ma-ja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ma-ja »

Tak jak jsem tady psala, tu moji záhadnou Coelogyne jsem dala na jižní okno, kde je opravdu velké teplo a pokud svítí sluníčko, tak tam svítí celý den. Dneska jsem zůstala koukat - na 2 stranách se objevily květní výhony. Konečně po 4 letech se dozvím, co vlastně mám. Já mám takovou radost.
Přílohy
PA172849.JPG
PA172850.JPG
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Zatím se to nejvíc přibližuje Coelogyne massangeana.
Gratuluji ke kvetení. Takže to nebyl zas až tak špatný nápad jí vrazit na slunce?
Mám radost i za tebe....
ma-ja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ma-ja »

Moc děkuji, těším se a budu postupně fotit.
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Taky jsem rád, že se zadařilo. Oni coelogyne snesou (a někdy i vyžadují) z našeho pohledu dost kruté zacházení.
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
ma-ja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ma-ja »

Tak tu moji Coelogyne povytahuji očima. Za 4 dny povyrostla jednou tolik. Asi chce dohnat ty 4 roky zpoždění :lol:
Přílohy
PA222854.JPG
Odpovědět