Paphiopedilum Leeanum

Cypripedium, Paphiopedilum, Phragmipedium …
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Re: Paphiopedilum Leeanum

Příspěvek od HAKI »

pavelheger píše:Jojo, Haki, kytka je to krásná, však ji mám taky, a beztak máme všichni stejnou rostlinu :lol: .
Pavel
KRUCIŠ -vážně jsem si myslela že mám trochu jiný tvar květu.No to neva tak Paph. spicerianum × Paph. villosum.No až se rozroste bude krásnější.
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

olaw píše:Ale co dělají teď?
No to není problém .Na fotu vidíš současný stav. Čekám že květní pouzdro vytlačí květ . ;) Roste dobře ,umístěná v zimní zahradě u skla kde je teď v současném počasí 13°C.
Oprava fotky
Přílohy
paph.jpg
Naposledy upravil(a) HAKI dne stř 22. čer 2011 18:20:25, celkem upraveno 2 x.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Haki, je to pěkná zdravá rostlina, ale tou mojí otázkou jsem myslel, co dělají teď za křížení. Bohužel to má desítky rodičů, čert aby se v tom vyznal a výsledek většinou pražádný. Obzvlášť co se prodávají v Hobby maketech z holandských velkopěstíren. Některé kytky vypadají opravdu neuvěřitelně....
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

olaw píše: Obzvlášť co se prodávají v Hobby maketech z holandských velkopěstíren. Některé kytky vypadají opravdu neuvěřitelně....
No aby pak z toho nebyly jen příklady hrůzné krásy :lol: Zrovna kvůli Paph.Leeanum jsem si pořídila i oba rodiče ,pro porovnání .No a teď se mě záměr jaksi vytratil............ Menší pafíčko - spicerianum, více rozrostlé -insigne .Mám je krátce koupeny počátkem tohoto roku.

Obrázek
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

Tak a teď si ještě musíš pořídit i Paph. villosum :lol:
Taky koukám, že se Ti podařilo ochočit osladič. Nebo jde zatím ještě stále o pokus?
Hezký den
Pavel
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

pavelheger píše:Tak a teď si ještě musíš pořídit i Paph. villosum :lol:
Taky koukám, že se Ti podařilo ochočit osladič. Nebo jde zatím ještě stále o pokus?
Hezký den
Pavel
Nojo furt je za co utrácet ;) Ten osladič nebo nějaké kapradí dávám k paph pravidelně jako doprovodné rostliny. Myslím že je od Paphia.
Gabča

Příspěvek od Gabča »

U nás v květinářství právě dostali P.Leeanum (nebo to aspoň tvrdí). Silné rostliny se 3 květy přes 700,-, slabší (1 až 2 květy) přes 500,-. Nevím, jestli je to hodně nebo málo, ale vím, že počkám, až jim to odkvete.
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

To se mě zdá hodně -když to srovnám. Já jsem Paph.Leeanum ted nově pojmenované Paph. Lathamianum koupila od pěstitele myslím o 2 růžicích+1 malé.Za 200kč. Kytka roste dobře a za chvilku opět pokvete.Zase bez květu bude levnější pravda ale aby to zase nějak nepomotali. ;)
Gabča

Příspěvek od Gabča »

Oni tam mají takovou svéráznou strategii - chtějí za kytky hodně a pak to neprodají.
marťan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marťan »

Hmm,když jsem je před rokem kupoval,ta cena byla obludná.Ale byla to tehy jediná možnost,jak sehnat v obchodě střevičník... :!: :roll:
Odpovědět