KRUCIŠ -vážně jsem si myslela že mám trochu jiný tvar květu.No to neva tak Paph. spicerianum × Paph. villosum.No až se rozroste bude krásnější.pavelheger píše:Jojo, Haki, kytka je to krásná, však ji mám taky, a beztak máme všichni stejnou rostlinu.
Pavel
Paphiopedilum Leeanum
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Re: Paphiopedilum Leeanum
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
No to není problém .Na fotu vidíš současný stav. Čekám že květní pouzdro vytlačí květ .olaw píše:Ale co dělají teď?
Oprava fotky
Naposledy upravil(a) HAKI dne stř 22. čer 2011 18:20:25, celkem upraveno 2 x.
Haki, je to pěkná zdravá rostlina, ale tou mojí otázkou jsem myslel, co dělají teď za křížení. Bohužel to má desítky rodičů, čert aby se v tom vyznal a výsledek většinou pražádný. Obzvlášť co se prodávají v Hobby maketech z holandských velkopěstíren. Některé kytky vypadají opravdu neuvěřitelně....
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
No aby pak z toho nebyly jen příklady hrůzné krásyolaw píše: Obzvlášť co se prodávají v Hobby maketech z holandských velkopěstíren. Některé kytky vypadají opravdu neuvěřitelně....

-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak a teď si ještě musíš pořídit i Paph. villosum
Taky koukám, že se Ti podařilo ochočit osladič. Nebo jde zatím ještě stále o pokus?
Hezký den
Pavel
Taky koukám, že se Ti podařilo ochočit osladič. Nebo jde zatím ještě stále o pokus?
Hezký den
Pavel
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Nojo furt je za co utrácetpavelheger píše:Tak a teď si ještě musíš pořídit i Paph. villosum![]()
Hezký den
Pavel
U nás v květinářství právě dostali P.Leeanum (nebo to aspoň tvrdí). Silné rostliny se 3 květy přes 700,-, slabší (1 až 2 květy) přes 500,-. Nevím, jestli je to hodně nebo málo, ale vím, že počkám, až jim to odkvete.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
To se mě zdá hodně -když to srovnám. Já jsem Paph.Leeanum ted nově pojmenované Paph. Lathamianum koupila od pěstitele myslím o 2 růžicích+1 malé.Za 200kč. Kytka roste dobře a za chvilku opět pokvete.Zase bez květu bude levnější pravda ale aby to zase nějak nepomotali. 
Oni tam mají takovou svéráznou strategii - chtějí za kytky hodně a pak to neprodají.
Hmm,když jsem je před rokem kupoval,ta cena byla obludná.Ale byla to tehy jediná možnost,jak sehnat v obchodě střevičník...