Opět červci!
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Re: Opět červci!
Haniko, ten Agrion není špatný, zatím jsem s ním měla vždy dobré zkušenosti, občas ho prostřídám, abych si nevyráběla rezistentní potvory, ale naštěstí jich nemívám moc.
taky jsem nedávno objevila červce, pročetla fora i články a rozhodla se vyzkoušet alkohol. Místo Francovky teda Slivovici (chemie se bojím, máme doma kotě, co kdyby to třeba olízlo...). A kupodivu, musím zaklepat.. mizí!
Paphio píše:To máte ale zábavu na doživotí...
Nevěřte tomu. Stačí klasický roztok Mospilanu spolu s 1dcl lihu na pálení do 5 litrů vody, napadené rostliny vysypat a celé je na dvě až tři hodiny do roztoku zcela ponořit. Potom máte pokoj. Nový substrát horkou vodou vymyté květináče a je klid.
Jenže máme doma kotě.. a olízne a sežere cokoliv, takže se bojím něco takového použít... zatím to vypadá slibně, když ne, asi květiny k někomu odvezu a tam proceduru provedu.
Když kytka uschne, tak se přece nic neděje a proč by kotě olizovalo kytky to nevím, navíc olízne kousek a myslím, že nikdy neolízne tolik aby se mu něco stalo. Pokud budete takhle přemýšlet nemůžete doma mít žádnou jedovatou kytku a že jich mezi pokojovkami je. Co kdyby si kotě usmyslelo rostlinu žvýkat. A každé zvíře to občas dělá.
Naštěstí kytky nežere, ale ke všem čichá. A když zalívám, tak se snaží všecko vypít, je ujetá na tekutiny... Ale máte asi pravdu, že když to bude suché, tak by to šlo.. Už týden na orchidejích není ani známky škůdců, tak uvidím. A pak se vydám někam pro pořádnou chemii.
Dceřiná rostlinka a červci
Dobrý den,
prosím o radu, koupila jsem si v obchodě orchidej phalaenopsis a s ní jsem si domů přinesla i červce. Červce jsem nenašla hned. Orchidejku jsem si postavila vedle jiného phalaenopsisu na kterém mi roste dceřiná rostlinka která má již tři menší lístečky a dva vzduchové kořínky, avšak červci se mi nastehovali do srdíčka sesterské rostlinky. Prosím o radu co s tím již jsem zde vyčetla že poháhá postřik Agrionem a pomazání líhem, bojím se ale o dceřinou rostlinku aby to přežila, nebo abych nakonec nepřišla o celou orchidej.
Předem velice děkuji za odpověď a přeji mnoho pěstitelských úspěchů.
Veronika
prosím o radu, koupila jsem si v obchodě orchidej phalaenopsis a s ní jsem si domů přinesla i červce. Červce jsem nenašla hned. Orchidejku jsem si postavila vedle jiného phalaenopsisu na kterém mi roste dceřiná rostlinka která má již tři menší lístečky a dva vzduchové kořínky, avšak červci se mi nastehovali do srdíčka sesterské rostlinky. Prosím o radu co s tím již jsem zde vyčetla že poháhá postřik Agrionem a pomazání líhem, bojím se ale o dceřinou rostlinku aby to přežila, nebo abych nakonec nepřišla o celou orchidej.
Předem velice děkuji za odpověď a přeji mnoho pěstitelských úspěchů.
Veronika
Re: Dceřiná rostlinka a červci
O červcích a jejich likvidaci je tady napsáno hodně, stačí pročíst diskusi.