koupím, prodám, vyměním...orchideje
Re: koupím, prodám, vyměním...orchideje
Helča, zamáčkněte slzu . Jsou v životě horší věci. Berte to jako orchidejářskou zkušenost. Jinak jen VÝHRADNĚ strap leaves Vanda !!!
Nebo Ascocendy.
Nebo Ascocendy.
nebrečím, uvažuji že si ji nechám a jižní okno ji slíbit můžu teď jen spíš jak ji pěstovat. Zatím ji mám s druhou vandou u sebe. Tato má jen závěsný háček ale když ji prý seříznu a dám do substrátu pro orchideje tak brzo pustí kořeny a to je všechno co jsem pochytila z včerejšího rozhovoru a nevyhodím ji 
mám jí také, poradila mi jedna paní-2x týdně na půl hodiny celou namočit a jinak každý den porosit. mám ji navázanou a zatím si nestěžuje, ale květů se nejspíše nedočkám 
Prosím o odkaz na Tvoje stránky.Helča píše:tak jsem přivezla vandu teres a vandu fuchs blue. Jsou obě krásně narostlé tak snad bude mít táta z nich radostještě bych se chtěla zeptat kde mám koupit skleněné vázy na ně? Obě dvě má vyfocené na svých stránkách
Hana
svoje stránky ještě nemám ale už je mám vyfocené tak až bude víc času tak snad nějaké vytvořím
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Tak nevím, jestli se Vanda teres hodí do vázy. Když bude ve vodě tak shnije.Pěstuje se spíš jako sukulenty a u nás většinou nekvete pro nedostatek světla.Helča píše: tak jsem přivezla vandu teres a vandu fuchs blue. Jsou obě krásně narostlé tak snad bude mít táta z nich radostještě bych se chtěla zeptat kde mám koupit skleněné vázy na ně? Obě dvě má vyfocené na svých stránkách
také zatím o nich nic nevím večer napíšu mejl prodavači a uvidím co mi odepíše. Nejraději bych ji zapíchla do substrátu a chovala se k ní jako k jiným orchidejkám
HELČA:o kousek výše jsem psala, co mi poradila jedna paní 
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
No, v páně Ježkově encyklopedii se píše, že dokáže růst na rozpálených skalách na plném slunci, takže se opravdu bude chovat jako sukulent - i ty listy tomu odpovídají - tvar se přizpůsobuje co nejmenšímu odparu vody a minimalizuje popálení, ale jestli by pomohlo přisvěcování, to nemůžu posoudit.
raduzka - děkuji za radu a chci se ještě zeprat, jak ji máte velkou? a jak rychle roste?