Paphiopedilum spicerianum
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Re: Paph.spicerianum
Hanko, tak na tohle pafíčko se moc těším. Mám ho také, ale na kvetení si budu muset ještě počkat.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Klídek. To bude určitě náááhoda pak 102let nepokvete.
Snad byla důležitá ta mistička je rozměru 11x11x3 překvapilo mě jak začal pafík rychle narůstat. Evo stejnou rostlinu od stejné firmy má i doktor R ale pěstuje v bytě -zajímalo by mě srovnání .Ještě jsem mu nepsala.Ale zajímá mě srovnání i s tebou můžeš říci odkud je tvoje rostlina a jak ji máš zasazenou -máme podobné podmínky.
Jo a Pavle v té druhé růžici je taky květ , už je to jasný. Jestli to pafíčko zvládne nevím . Skoro mám chuť až se poupě rozvine květ odstranit-aby měl šanci ten druhý. Ale zase kdyby kvetly obě růžice...............no
Jo a Pavle v té druhé růžici je taky květ , už je to jasný. Jestli to pafíčko zvládne nevím . Skoro mám chuť až se poupě rozvine květ odstranit-aby měl šanci ten druhý. Ale zase kdyby kvetly obě růžice...............no
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Já bych je nechal ať vykvetou obě. Pokud jsou dobře prokořeněné, tak ho v kvetení nijak neomezoval
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Květ je teprve druhý den rozvit.Ale ještě to není ono.Jde o ten horní tepal.Takto nic moc.Tepal není ještě zatočený jako např.tady http://www.slipperorchids.info/paphdata ... index.html
Jestli to pafíčko takto vytvoří a v to doufám (za týden netuším za jak dlouho) tak normálně čumím .Tolik síly musí vynaložit. Barevně myslím zdařile vyvedeno.
Jestli to pafíčko takto vytvoří a v to doufám (za týden netuším za jak dlouho) tak normálně čumím .Tolik síly musí vynaložit. Barevně myslím zdařile vyvedeno.
- Marion
- Kontaktovat uživatele:
Haki,je nádherný,krásně ti vše kvete,gratuluji!! 
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
už vím, proč se jmenuje spicerianum, protože je to špica !
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
To je pěknej papík. Moc se mi líbí kombinace zelený, narůžovělý a fialový. Super 
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
No doufám že se ještě trošku pozmění 
Krasny papucak! Raz si ho zaobstaram 
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Přesnější formulace zní-- spodní část dorzálního sepalu se zahnula dozadu.Tak dávám foto -tak jsem si to představovala.