Dendrobium ci sa este zachranit

Bulbophyllum, Cirrhopetalum, Dendrobium ...
Věra
Kontaktovat uživatele:

Re: Dendrobium ci sa este zachranit

Příspěvek od Věra »

Katko, ono se to zdá veliké,ale jsou ve 4cm květináčcích,ten Stardust je ten od tebe,ale jinak je dobrý, na Dendrobka si musím zvyknout,uvidíme zda je pochopím....Ta zima orchidkám v bytě moc nesvědčí, pokud se topí a manžel nechce zmrznout....
Kyra

Příspěvek od Kyra »

Mám 2 D. Stardust, jedno velké (květem do oranžova), tomu přes zimu neupadl jediný list, je v teple a má spoustu nových kořenů a jeden drobnější (květem do žluta), podmínky má stejné, opadaly mu všechny listy, ale má spoustu nových kořenů, pahlízy neseshly a vyřážejí mu teď nové. Myslím si, že opad listů u dendrobek není nic neobvyklého, pokud mu nesesychají pahlízy a rostou nové kořeny.
ivag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivag »

moje dendrobium nobile - nějaké napadení viz.foto. Mohu použít Biool? Nebo doporučujete něco jiného??
Přílohy
dendrobium nobile.jpg
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Takové šedé listy jsem měla taky používám právě ten agrion,když jsem vzala lupu,"lítali" tam svilušky,ted mám klid.Úplně mi to nobile zlikvidovaly,chtěla jsem ho vyhodit,ale tím jak jsem ho vůbec nezalívala začalo znova rašit,tak jsem ho ošetřila a vzpamatoval se.
mark215

Příspěvek od mark215 »

tak to neviem ,ale zial sa mi ho nepodarilo zachranit
Nancy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nancy »

ivag píše:moje dendrobium nobile - nějaké napadení viz.foto. Mohu použít Biool? Nebo doporučujete něco jiného??

Ivag, podle mě to jsou svilušky. Na svilušky to chce jedině specializovanou chemii, tedy cokoliv, na čem je napsané, že je to přímo na svilušky. Žádná obecná chemie nepomůže! A hlavně izolovat. Svilušky jsou prevíti! Vyskytují se při nízké vlhkosti vzduchu právě hlavně v zimě. Takže preventivně ostatním orchidejkám by to chtělo zvýšit vlhkost.
Odpovědět