Dracula chimaera
Re: Dracula chimera
To je dost odvážné tvrzení...
- petr turecky
- Kontaktovat uživatele:
já vím, trochu provokuju... nicméně třeba narozdíl od kateljí a laelijí vyhání tato dracula přes celý rok stále nové a nové květní stvoly... a to je vynikající - člověk nemusí čekat rok na nové kvetení...
Je parádní....a jestli máte tak otužilý a vitální klon.... Tak to gratuluji....petr turecky píše:supr! důkaz, že draculy jsou v podstatě nenaáročné kytky
mám jednu v miniskleníčku u okna a poupata už jsou těsně před otevřením... před tím jsem ji měl na parapetu (severovýchod - bez spodního topení) a poupě vždy zaschlo...
supr je, že je to důkaz, že draculy nepotřebují extrémě nízké teploty - že v pohodě kvetou při 21°C... taky myslím, že zásadní je vlhkost... podle mě stačí dát pod draculu zavařovačku s vodou a k ní poupě spustit a mělo by vydržet...
takže draculy jsou pokojovky!
jinak se doporučuje letnit mezi rajčaty - dole - je tam vlhko a stín... ta moje měla květ i v loňských parných dnech - a nespadl vedrem - teploty byly přes 35°C.
přikládám fotku z loňských veder:
A co je to za druh? D. bella, ....nebo diana?
- petr turecky
- Kontaktovat uživatele:
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
no, jen aby ty nové a nové stvoly rostlina nedělala ze zoufalstvípetr turecky píše:já vím, trochu provokuju... nicméně třeba narozdíl od kateljí a laelijí vyhání tato dracula přes celý rok stále nové a nové květní stvoly... a to je vynikající - člověk nemusí čekat rok na nové kvetení...
- petr turecky
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá opravdu dobře. Je pravda, že některé orchideje rostou doma lépe než ve skleníku (pokud nevytvoříme opravdu ideální podmínky). Z paphiopedil třeba brachypetala nebo polyantha. Před pár lety toto tvrdit, tak to znělo téměř jako rouhání.
Petře, tak ta je opravdu ďábelská....!!!! Nádhera! 
- petr turecky
- Kontaktovat uživatele:
nojo, víc štěstí než rozumu... nikdy jsem žádnou před tím neměl - na schůzi o ni nikdo nejevil zájem - jak tam tak na stole chudinka ležela
, tak jsem se k ní přikradl a za pětistovku koupil... s tím, že mi eda ondráček řekl, že je naprosto nenáročná...
- jana.goldova
Petře, máte moc hezké webové stránky.