Listy těch Tvých vypadají dobře, spíše by mne zajímaly kořeny
Bydlíš v baráku s okapem a přesto jsi namáčela Vandy do vody ze studny? To už se nesmí opakovat!
Letnění těžko posoudit, ale pokud je namáčíš tak asi ok. Také nevím orientaci té zdi, ale na jih to snad nebude.
Já jsem měl ty své už hodně vysílené kvetením. Mají obrovské květy a kvetou déle než dva měsíce. Tak jsem je denně namočil při těch vedrech do sudu a nechal je tam cca 1,5 hod ve vlažné vodě. To jsem opakoval několik dní po sobě. Listy se zazelenaly a napily jako kdyby nekvetla. Dnes jsem je vytáhl ven na déšť a jsou tam celý den. Mám pouze dvě ty modré s obrovskými květy. Oni skoro nemají sílu tlačit kořeny a růst, protože se hrozně vysilují kvetením.
Ještě jsem Ti chtěl napsat jeden poznatek, který s Vandami mám. Když je teplo, tak snesou časté rosení nejenom kořenů ale také listů. V paždí listů, které u mne v ZZ prakticky v létě nevysychá se mi objevuje řasa a rostlině to nijak nevadí!
Dokonce jsem letos po celou dobu kvetení rosil nejenom kořeny a listy, ale také květy- abych vylepšil celkovou vodní bilanci rostliny. Za celé dva měsíce, ať to bylo na noc nebo přes den se na žádném květu neobjevil ani flíček houby či plísně. Vodou při teple a s volnými kořeny se na nich nedá zahubit nic!