Jo jako vyšší .Když jsem ji fotila u Paphia rostliny byly víc narostlý.zaruba píše: Myslela jsi že by měla být více narostlá![]()
Aha tak jsem to střelila i za Zdenku kterou znám. Je fajn. To už by taky člověk nemohl nic říct.
Jo jako vyšší .Když jsem ji fotila u Paphia rostliny byly víc narostlý.zaruba píše: Myslela jsi že by měla být více narostlá![]()
Ale napsala jsi míň narostlá- tak jsem tomu nerozumněl, myslel jsem naopak nižšího vzrůstu vlivem většího světla, nebo tak.HAKI píše:Jo jako vyšší .Když jsem ji fotila u Paphia rostliny byly víc narostlý.zaruba píše: Myslela jsi že by měla být více narostlá![]()
Aha tak jsem to střelila i za Zdenku kterou znám. Je fajn. To už by taky člověk nemohl nic říct.
NJ tak to je překlepHAKI píše: že aby kvetla neměla by být víc narostlá.
Jo je to tak šla jsem to poměřit. Ta nejdelší pahlízka na fotu vlevo má 16cm. Ostatní tak 10-12cm. Kytku jsem dostala od Vlaďase mám ji od r. 2012. Třeba se jednou dočkám dík Béďo.Předpokládám měl jsi ji v substrátu.virens píše:HAKI , Rhyncholaelia digbyana mě kvetla když měla 25cm (pahlíza s listem)
NJN ale mrška nekvete. Píšeš oddělené -jsou rozdělené? Můžeš pak dát foto dík.Zdenka píše: Líbí se mi, jak ji Haki máš navázanou, ale já ji zkouším zatím v květináčku.
No s některými trochu většími je problém jak jim zajistit dostatečně velikou podložku. Letos mi E. citrina dělá 7 nových výhonů a špalek je kořeny celý omotaný. I staré kořeny se větví a pokračují tak v růstu. Jak ale takovou rostlinu přesadit aby pokračovala v růstu a neoslabilo ji to. V květináči nebo misce je to bez problému.Karlos píše:To jsou druhy které vyžadují prakticky Každodenní osychání kořenů. Pokud se tak neděje, kořeny jsou krátkověké a předčasně uhnívají, nebo oslabují ve funkci, i když se člověk snaží je zalévat opatrně. Rostlina v květníku pak nikdy nebude mít tak bohatý kořenový aparát, jako navázaná. Spousta pěstitelů tomu odmítá uvěřit:-)