Paphiopedilum appletonianum
Re: Paphiopedilum appletonianum
Podstata je v tom,že se nejedná o pravé albíny (obsahují antokyanin),ale o bílé formy vzniklé selfováním var. aurum.(Koopowitz)
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
To mi před 3 lety chcíplo,moc vody, přiznám bez mučení....pavelheger píše:bylo-li by libo jedno P. appletonianum![]()
![]()
Hezký den
Pavel
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
BAREVNĚ je moc pěknej ,rozdíl s tím mým je asi ve vytočení a velikosti petal? Tím se appletonianum stává určitě zajímavější.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Aha.... když umře kytička vždycky to zamrzí.Předpokládám, že jsi měla pafíčko možná ve skleníku? Jestli ano tak by to zřejmě mohl být větší pokles než snese teplot i ta voda nebo obojí. To už je asi dneska jednoVěra píše: To mi před 3 lety chcíplo,moc vody, přiznám bez mučení....
Právě ,že neměla,bylo na parapetu......HAKI píše:Aha.... když umře kytička vždycky to zamrzí.Předpokládám, že jsi měla pafíčko možná ve skleníku? Jestli ano tak by to zřejmě mohl být větší pokles než snese teplot i ta voda nebo obojí. To už je asi dneska jednoVěra píše: To mi před 3 lety chcíplo,moc vody, přiznám bez mučení....
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Leda si pafíčko koupit znovu ,myslím že není těžké.A zmírnit tu zálivku.Věra píše: Právě ,že neměla,bylo na parapetu......
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Právě to vytočení mě celkem štveHAKI píše:BAREVNĚ je moc pěknej ,rozdíl s tím mým je asi ve vytočení a velikosti petal? Tím se appletonianum stává určitě zajímavější.
Hezký den
Pavel
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
No jo ...taky jsem chtěla květ přeměřit ,ale nějak ta lenost zvítězila.Už jsou květy ve vázičce -pafíčko mám přes dva roky ,tak už je přesazený.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
No jak jde o porovnávačku tak jde moje lenost stranou.Ale to měření zřejmě k ničemu nebude.Vzala jsem za vzor větší květ.Ten má petal šíře-2,5cm(měřeno v nejširším bodě),délka 6,5cm. Květy jsou tento rok tři-u dvou je délka petalů 5,5cm šíře 2cm.Tak jen tak pro zajímavost.Jo na pafíčku byly květy od začátku ledna.Přesazen 20.2.-protože má hodně malých růžic .Koukla jsem na to -poupata se objevují pravidelně koncem roku.Květy chápu jak malý vetřelce tak je to takto ve mě
ufikávám je pravidelně,doma si ještě nezvykli.