Demineralizovaná voda

Jak často, jak moc a čím zalévat, rosit či hnojit ...
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Re: Demineralizovaná voda

Příspěvek od Mila.J »

Paphio, o demi vodě nevím vlastně nic. Co mi vrtá v tomto hlavou není ani tak stupeň deminerilizace. Konečně až tak čistou vodu stejně kytky nevyžadují, patně si nějaké minerály stejně každý doplní. Nevíte prosím jaké je riziko nežádoucích látek? Nemyslím bakterie, psalo se tu, to je to poslední. Případného vyššího obsahu jiných, ať už těžkých kovů, prostě všech i jinak stových prvků. To je jen tak pro mne pro zajímavost, k tématu. Já ji patně používat nebudu, ani nevím, kde bych k ní přišel.
virens
Moderátor

Příspěvek od virens »

Až budete experimentovat a vybírat která voda je lepší tak to dělejte jak na universitě na Floridě. Tam testovali hnojivo tak, že pořídili dva tisíce mladých rostlin rozdělili na polovičku vysypali s květináčů, dokonale oprali, zvážili , znovu zasadili a pěstovali rok. Po roce znovu provedli tento postup a vyhodnotili. Takový pokus má pak svůj smysl. Takovéto dohadování která voda je dobrá , špatná je na ..nic. Kdysi před 30 roky jsem si nechal od přítele udělat špičkový rozbor dešťové vody nasbírané v Brně.
Získal jsem spoustu báječných informací včetně Mendělejevovi tabulky co vše voda obsahuje. Hlavně kadmium, olovo, mangan,
a co já vím ještě a bylo mě to naprd. Nic jsem nezjistil a rostliny rostly jak před rozborem. Takže hlavně ti co zalévají dešťovkou jako já nepátrejte co obsahuje. Hlavně co doporučuji a je to odzkoušené, každoročně vypláchněte nádrže na dešťovku od bahna na dně. Tyto usazeniny a mnohdy několikaleté obsahují pro rostliny jedovaté prvky a rostliny pak mají nevysvětlitelné problémy
které se na rostlinách objeví v podobě různých chorob. Demi voda nebo RO je rozhodně lepší ale dražší.
kajmii
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kajmii »

U tý stáčený demivody z akvaristiky doporučuju přeměřit. Koupila jsem před nedávnem s vodivostí 200mikroS :(
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

kajmii píše:U tý stáčený demivody z akvaristiky doporučuju přeměřit. Koupila jsem před nedávnem s vodivostí 200mikroS :(

No, to pak teorie, co demi voda obsahuje, klady ,zápory, rizika nemá moc smysl. Když pod tímto označením se nabízí tak rozdílné produkty. ;)
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

No, to pak teorie, co demi voda obsahuje, klady ,zápory, rizika nemá moc smysl. Když pod tímto označením se nabízí tak rozdílné produkty. ;)

Když do toho natočí vodu z kohoutku, už to není demivoda! Stačí si přeměřit vodivost ...
Naposledy upravil(a) Paphio dne ned 08. led 2012 9:43:31, celkem upraveno 2 x.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Už se vidim, jak v akvaristice otevírám láhev s demi vodou a měřim. To by mě hnali.
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

Mila.J píše:Paphio, o demi vodě nevím vlastně nic. Co mi vrtá v tomto hlavou není ani tak stupeň deminerilizace. Konečně až tak čistou vodu stejně kytky nevyžadují, patně si nějaké minerály stejně každý doplní. Nevíte prosím jaké je riziko nežádoucích látek? Nemyslím bakterie, psalo se tu, to je to poslední. Případného vyššího obsahu jiných, ať už těžkých kovů, prostě všech i jinak stových prvků. To je jen tak pro mne pro zajímavost, k tématu. Já ji patně používat nebudu, ani nevím, kde bych k ní přišel.

Pokud máte opravdu demineralizovanou nebo destilovanou vodu, žádné těžké kovy tam nemohou být (ani ve vodě z RO.) Potřetí podotýkám, že je dobré přeměřit vodivost.
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

olaw píše:Už se vidim, jak v akvaristice otevírám láhev s demi vodou a měřim. To by mě hnali.

Proč by, když ji zaplatíte...A pak je můžete ty podvodníky hnát Vy.
Naposledy upravil(a) Paphio dne sob 07. led 2012 20:24:11, celkem upraveno 1 x.
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

Získal jsem spoustu báječných informací včetně Mendělejevovi tabulky co vše voda obsahuje. Hlavně kadmium, olovo, mangan,
a co já vím ještě a bylo mě to naprd. Nic jsem nezjistil a rostliny rostly jak před rozborem. Takže hlavně ti co zalévají dešťovkou jako já nepátrejte co obsahuje. Hlavně co doporučuji a je to odzkoušené, každoročně vypláchněte nádrže na dešťovku od bahna na dně. Tyto usazeniny a mnohdy několikaleté obsahují pro rostliny jedovaté prvky a rostliny pak mají nevysvětlitelné problémy které se na rostlinách objeví v podobě různých chorob. Demi voda nebo RO je rozhodně lepší ale dražší.

Dešťová voda obsahuje taky kyselinu sírovou a dusičnou, zvláště v průmyslových oblastech. Před lety bylo na Mostecku naměřeno pH deště 3. Díky odsíření elektráren je to sice lepší, ale třeba na Ostravsku nevím.
Je dobré v ní rozmíchat špetku mletého dolomitu nebo tam naházet dolomitický štěrk.
Eva

Příspěvek od Eva »

Dnes som kúpila demineralizovanú vodu od výrobcu Z@B Svidník - ešte že ma napadlo zmerať ju - 458 mikros.!! Pri reklamácii v
predavačka nevedela o čom hovorím a presviedčala ma, že je to normálne. Dnes som nazbierala sneh a ten má po roztopení 12 mikros.
Odpovědět