Masdevalia decumana

Dracula, Masdevalia, Pleurothallis, Restrepia ...
Odpovědět
marťan
Kontaktovat uživatele:

Re: Masdevalia decumana

Příspěvek od marťan »

virensi,luxusní kytka i fotka ( ta spodní)... :shock: :!: 8-)
To je ve stanu,viď?
kajmii
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kajmii »

Ta je krásná!!!
virens
Moderátor

Příspěvek od virens »

Marťane, není. Jen odraz od dešníku. Stan mám už víc jak měsíc ale ještě jsem ho nerozbalil. Potřebuji dodělat trochu skleník do přijatelného stavu a dokončit nádrž na vodu. Pak jen vyklidit můj "rostlinný atelier" během zimních měsíců.
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Nádhera. Bohužel se nehodí do paneláku :( Tak budu tiše obdivovat
kaacka3

Příspěvek od kaacka3 »

virens píše:Marťane, není. Jen odraz od dešníku. Stan mám už víc jak měsíc ale ještě jsem ho nerozbalil. Potřebuji dodělat trochu skleník do přijatelného stavu a dokončit nádrž na vodu. Pak jen vyklidit můj "rostlinný atelier" během zimních měsíců.

asi se blbě zeptám :lol: jak odraz od deštníku????
lukas.kresina

Příspěvek od lukas.kresina »

Kačko, nejde samozřejmě o skutečný deštník, ale o zařízení, které používají fotografové na rozptýlení světla. A protože je skládací a skládá se úplně stejně jako klasický deštník (a taky tak vypadá), říká se mu deštník. Používá se dvojím způsobem - buď je možno svítit tak, aby světlo procházelo skrz ten deštník - musí být průsvitný, anebo tak, že se reflektorem nebo bleskem svítí dovnitř a světlo se odráží od vnitřní plochy deštníku.
A ještě poznámka: Nejsou hloupé dotazy, hloupí jsou jen lidé, kteří se stydí zeptat, když něčemu nerozumí.
Lukáš Křesina
apolenka

Příspěvek od apolenka »

lukas.kresina píše:Kačko, nejde samozřejmě o skutečný deštník, ale o zařízení, které používají fotografové na rozptýlení světla. A protože je skládací a skládá se úplně stejně jako klasický deštník (a taky tak vypadá), říká se mu deštník. Používá se dvojím způsobem - buď je možno svítit tak, aby světlo procházelo skrz ten deštník - musí být průsvitný, anebo tak, že se reflektorem nebo bleskem svítí dovnitř a světlo se odráží od vnitřní plochy deštníku.
A ještě poznámka: Nejsou hloupé dotazy, hloupí jsou jen lidé, kteří se stydí zeptat, když něčemu nerozumí.
Lukáš Křesina

Já se tedy taky osmělím, Kačka se zeptala na (pro mě) první záhadu, já se zeptám na druhou - co znamená ten stan? to je něco jako "nebesa" nad postelí a pod nima je kytka? a jakej je rozdíl mezi focením ve stanu, pod deštníkem a normálně? Mnohokrát děkuju, i když píšete že hloupé je se nezeptat, stejně si připadám jako vosel :mrgreen: .
marťan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marťan »

Lenko,najdi si "fotovlákno" , str 11 - tam to máš i s fotkama a popisem... 8-)
Jsou dvě zásadní výhody focení ve stanu:
a) - rozptýlené,rovnoměrné světlo bez přepalů
b) - možnost volby pozadí

Souhlasím s Lukášem- nejsou hloupé dotazy... 8-) :P
kaacka3

Příspěvek od kaacka3 »

lukas.kresina píše:Kačko, nejde samozřejmě o skutečný deštník, ale o zařízení, které používají fotografové na rozptýlení světla. A protože je skládací a skládá se úplně stejně jako klasický deštník (a taky tak vypadá), říká se mu deštník. Používá se dvojím způsobem - buď je možno svítit tak, aby světlo procházelo skrz ten deštník - musí být průsvitný, anebo tak, že se reflektorem nebo bleskem svítí dovnitř a světlo se odráží od vnitřní plochy deštníku.
Lukáš Křesina

děkuji za vysvětlení :P ....díky foru už vím, na co je stan :lol: a teď i "deštník" :lol:
kaacka3

Příspěvek od kaacka3 »

apolenka píše:
Lukáš Křesina

Já se tedy taky osmělím, Kačka se zeptala na (pro mě) první záhadu, já se zeptám na druhou - co znamená ten stan? to je něco jako "nebesa" nad postelí a pod nima je kytka? a jakej je rozdíl mezi focením ve stanu, pod deštníkem a normálně? Mnohokrát děkuju, i když píšete že hloupé je se nezeptat, stejně si připadám jako vosel :mrgreen: .

jsem ráda, že si jako "vosel" nepřipadám sama :lol: ještě že tu máme tak dobré učitele :lol:
Odpovědět