Mnohokrát děkuji za konkrétní informace! To je opravdu ještě lepší výsledek, než jsem původně očekávala! Pakliže to dokáže změkčit vodu na polovinu, tak to jistojistě k něčemu je.Eva píše:Pridávam moje vlastné merania vody v Bratislave. Voda z vodovodu 520 uS po preliatí v Brite 275 uS, po prevarení a preliatí v Brite 242 uS. Vodu ešte ale riedim destilkou a pridávam hnojivo podľa potreby jednotlivých druhov orchidejí . Vždy používam konduktometer. Prednosť má vždy dažďová voda, alebo roztopený sneh.
Brita konvice
Re: Brita konvice
Jitol, mám konvici na Brita Maxtra filtr
Děkuji za odpověď. Věřím, že to pomůže a s trochou roztátého sněhu, nebo destilkou bude holkám chutnatMartina píše:Jitol, mám konvici na Brita Maxtra filtr
Stále se zde hovoří o reverzní osmose, ale vyzkoušel už někdo též demi vodu? Je pravda, že je více práce s regenerací demi kolony, ale odpadá problém s využitím odpadní vody z RO. Dále nám RO odstraní z vody i veškeré (byť dobré a prospěšné) bakterie, ale demi kolona je zachová. Y mé akvaristické praxe mohu říci, že potěry i náročných druhů rybek se líhly a rozplavávaly lépe v demi vodě nebo alespoň míchané než v čisté RO.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Součástá některých osmóz je demineralizační stupeň s ionexy. http://www.aquaosmotic.cz/osmotic06.html
Zdravím v novém roce a uveřejňuji svou zkušenost s Brita konvicí (maxtra filtr). Jak jsem si přála, dostala jsem ji pod stromeček-asi jsem byla hodná....ale s nevalným výsledkem se nyní svěřím-pro všechny snílky, co věřili v zázrak(jako já) se tento nekoná. Alespoň tedy ty lidičky z Prahy nepotěším-voda před filtrací má nyní 216uS a po filtraci rovných 200uS, takže smolík
. Mrzí mě to, ale na druhou stranu-ta voda alespoň opravdu lépe chutná a snad to pomůže i trochu žehličce a varné konvici-kdo ví...
. Potěšující a utěšující je snad jen to, že máme alespoň zatím díky mírné zimě možnost čerpat dešťovku a tak i kdyby začalo nakrásně konečně mrznout, nebude to trvat dlouho a ta kupovaná destilka nás po krátký čas alespoň tolik nezruinuje
.
Naposledy upravil(a) jitol dne čtv 05. led 2012 11:54:12, celkem upraveno 1 x.
Tak já jsem pro změnu měla konvici a dostala jsem konduktometr. Měřeno dnes ráno, voda z vodovodu 420 a přefiltrovaná 220. Zato dešťovka minulý týden nabraná ze skoro zamrzlé nádrže krásné 4mS 
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
obráceně 1mS = 1000μSPaphio píše:1μS = 1000mS
Hezký den
Pavel