Phragmipedium

Cypripedium, Paphiopedilum, Phragmipedium …
Odpovědět
orchidejky

Re: Phragmipedium

Příspěvek od orchidejky »

radzak píše:
pavelheger píše:Z Radkových a Eviných obrázků usuzuji, že Phrag. schlimii bez Paph. delenatii nepokvete. Nu což, musím to delenatii hnedle koupit :mrgreen:
Hezký den
Pavel

Pavle, tos nevěděl, že orchideje jsou paraziti?? :mrgreen:

Koukám, že vtipálků je tu víc, sice neznám souvislosti, ale stejně jsem se tomu zasmál, už jsem nějake přepracovanej, tak tu trochu smíchu asi potřebuju :lol:
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

radzak píše:Pavle, tos nevěděl, že orchideje jsou paraziti?? :mrgreen:

Nevěděl ;) Poznal jsem to, až ke mně byly přirostlý tak, že se jich nedokážu zbavit ať dělám co dělám :lol:
Hezký den
Pavel
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

pavelheger píše:

Nevěděl ;) Poznal jsem to, až ke mně byly přirostlý tak, že se jich nedokážu zbavit ať dělám co dělám :lol:
Hezký den
Pavel

Ano ano, vyvolávají jistý druh závislosti :ugeek:
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

radzak píše:
pavelheger píše:

Hezký den
Pavel

Ano ano, vyvolávají jistý druh závislosti :ugeek:

a ke všemu je to ještě nakažlivé :lol: :lol: :lol:
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

To jo,ted už budem ze zásady a po tom,co jsme tu viděli kupovat kytky jen po dvou jako jednu rostlinu.. :lol:
Butka

Příspěvek od Butka »

Poradte, prosim, aj mne. Mala som 3 phragma, teraz uz len dve, besseae odislo na nebesku luku (ostavajuce je caudatum x wallisii a cosi ako ´Eric Young´). Jedine, co som pocas tych niekolko rokov dosiahla, ze mi caudatum x walisii nahodilo na kvet, lenze pucik odhnil, kedze som ho poliala do ruzice. Rastliny celkove nerastu, mam pocit, ze len vegetuju. Poradte mi, na ktoru svetelnu stranu ich dat, kolko polievat, ci maju mat nohy vo vode, ci nie, ake teploty - co v zime? Chladnejsie, alebo nie? Letnit, neletnit? Hnojit? Kolko? Aky substrat? Kupila som si casopis ´Kouzelna orchidea´ a je tam teraz reklamovany jeden granulat od nemeckej firmy - vyhovoval by? Jednoducho - chcem ich zacat pestovat odznova a tentoraz uz poriadne, nech sa mozem tesit z takych krasnych kvetov a vy. Dakujem
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

No, nejsem sice žádný velký pěstitelPhragmipedil, ale z těch několika druhů co mám mi přijde, že jsou tolerantní skoro ke všemu ;) Seramis (pokud je to ten německý granulát, o němž je tu řeč) je jistě dobrá věc, ale podle mého názoru to v ostatních běžnějších a hlavně levnějších substrátech poroste také dobře. Navrhoval bych směs kůry, cocochipsů, možná dobného polystyrenu a rašeliníku. Zálivka je zřejmě lepší spodem a substrát by neměl moc vysychat, ale travlé přemokření jim také nesvědčí. V teplotách podle mě zakopaný pes nebude, rostly mi jak celoročně při pokojové teplotě tak při zimních teplotách okolo 15 stupňů. Hnojení je pro začátek určitě také lepší buď výrazně omezit nebo vynechat. Teprve až vychytáte pěstitelské podmínky, lze vylepšovat výživu. Na hnojení pěstování orchidejí nestojí. Besseae je podle mě na světlo náročnější. Více rozptýleného světla jim rozhodně neuškodí.
Stávající rostliny bych přesadil do průhledného květináčku přiměřené velikosti a pozoroval, jak budou na změny reagovat.
Hezký den
Pavel
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Nedá mi to, abych sem nedal fotku z již třetího kvetení během 3/4 roku. Rostlinu mám od září loňského roku a již potřetí kvete z nového květenství. Koupil jsem ji se dvěma výhony a teď je plný květináč. Je nadmíru vitální a je škoda, že takhle nerostou všechny rostliny tohoto krásného druhu.
Přílohy
Phrag. besseae.JPG
Phrag. besseae-rostlina.JPG
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

to je naprosto nespravedlivé !!! Tobě mají prodávat ty rostliny, které moc vitální nejsou. A ty vitální nám ostatním. A stejně bys nás ve velikosti rostliny a kvetení předběhl, že jo ? :lol: :lol: :lol: Samo, že gratuluji.
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

EvaJ píše:to je naprosto nespravedlivé !!! Tobě mají prodávat ty rostliny, které moc vitální nejsou. A ty vitální nám ostatním. A stejně bys nás ve velikosti rostliny a kvetení předběhl, že jo ? :lol: :lol: :lol: Samo, že gratuluji.

Evo, nepřeháněj. Mám s kytkama stejný problémy jako každý. Něco roste lépe, něco hůř. Je třeba se vyvarovat zbytečných chyb a o tom je tohle fórum :P
Odpovědět