Dendrobium cuthbertsonii
Re: Dendrobium cuthbertsonii
Radku krásné kousky. Mám tyhle Dendrobátka rád ale bohužel v bytě bych je nedával...ale kouknu se po těch teplomilnějších zástupcích
orchidejky už nejsou u mě jen koníček, ale už přerostly ve slona
Radku jako vždy nádhera, k tomu není co dodat.....jen by mě zajímalo to spagnum dáváte jen nahoru, jinak jsoun sázená do kůry, mám pravdu? Vám tam to spagnum někde roste,že? Tady v okolí ani ň....Věra
Věra píše:Radku jako vždy nádhera, k tomu není co dodat.....jen by mě zajímalo to spagnum dáváte jen nahoru, jinak jsoun sázená do kůry, mám pravdu? Vám tam to spagnum někde roste,že? Tady v okolí ani ň....Věra
Jsou zasazena v čistém sphagnu nebo v ostřici. S tou ale nemám dobré zkušenosti, protože když vyschne, tak špatně přijímá vodu.
Jo, sphagnum nám tu roste skoro za barákem, takže dendrobka mají kdykoliv čerstvé
Naposledy upravil(a) radzak dne sob 20. dub 2013 20:48:02, celkem upraveno 1 x.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Radku, jako vždy paráda. Ve sphagnu máš i laevifolium ? Také jsem pořídila pár dalších, nejlépe mi asi roste aghatadaemonis.
EvaJ píše:Radku, jako vždy paráda. Ve sphagnu máš i laevifolium ? Také jsem pořídila pár dalších, nejlépe mi asi roste aghatadaemonis.
Myslím, že laevifolia chtějí více sušit. Jedno mám v kůře a druhé ve zmiňované ostřici.
Evo, moc by mě zajímalo jaké nároky má Dend. prasinum, jaké máš zkušenosti s Dend. petiolatum a jak jsou, prosím tě, obě rostliny velké? O těch nových by ses mohla také zmínit a případně nafotit. Dík
kaacka3 píše:nádhera, tak jsem je musela zkusit...klasický cuthbertsonii krásně přirůstá, zatím se dobře daří i agathodaemonisu a hellwigianum pink. Všechny mám z pokojovek z loňského léta. Tak uvidíme, jestli mě taky jednou potěší kvetením. Ale určitě jen u těchto nezůstanu
Tak vítejte do klubu
Barbez2 píše:Radku krásné kousky. Mám tyhle Dendrobátka rád ale bohužel v bytě bych je nedával...ale kouknu se po těch teplomilnějších zástupcích
Já myslím, že v tom poměrně chladnomilném sortimentu, který pěstuješ by se jim mohlo celkem líbit. A navíc jsi šikovný mladý kluk, kterého orchideje baví a to je na tom asi to nejpodstatnější
to ano ale většina kytek tu má u mě přes zimu 15 stupňů a když je otevřena mikroventilace tak hned u okna cca 10( jinak vyloženě studené kytky asik nemám až na pár masdevalek)....ale i tak se jich pořád bojím zkusím asi nějaké ty teplomilnější....
zaujali mne Oxyglossum : subacaule, parvulum, laevifolium, masarangense, violaceum, petiolatum, nebularum, subuliferum, prasinum, pentapterum, cyanocentrum, hellwigianum; tak mohu vybírat
Teď se snažím pořizovat na zkoušku zase Dendrobia a jinak si udržuju Masdevallie, Restrepi a Bulbophylla + Stelisky
zaujali mne Oxyglossum : subacaule, parvulum, laevifolium, masarangense, violaceum, petiolatum, nebularum, subuliferum, prasinum, pentapterum, cyanocentrum, hellwigianum; tak mohu vybírat
Teď se snažím pořizovat na zkoušku zase Dendrobia a jinak si udržuju Masdevallie, Restrepi a Bulbophylla + Stelisky
jinak Radku máš pravdu orchidejky mne baví ale nerad bych zahubil kytku třebas za 80 ojro to by mě pak dlouho štvalo
radzak píše:kaacka3 píše:nádhera, tak jsem je musela zkusit...klasický cuthbertsonii krásně přirůstá, zatím se dobře daří i agathodaemonisu a hellwigianum pink. Všechny mám z pokojovek z loňského léta. Tak uvidíme, jestli mě taky jednou potěší kvetením. Ale určitě jen u těchto nezůstanu
Tak vítejte do klubu. A nemohla byste o nich napsat něco více? Třeba kde a v čem je pěstujete. Fotky by také neuškodily
Jak jste psal...mám je taky jen v rašeliníku
Jedno se mi potvrdilo, co jste psal Vy, chtějí máčet, mají fakt chytlavý listy na zálivkovou vodu.
tady je mám, všechny tři jsou z pokojovek, brány jako mladé