Vitrína
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vitrína
Ivo, vypadá to moc pěkně, po technické stránce neposoudím, ale líbí se mi to.
vypadá to zdařile, ale vůbec se neorientuju místem. Hlavní, ale je, že se daří kytkám.
zkusila jsem ji postupně obejít a udělat ještě jiné fotky.....problém je v tom, že vždycky fotím večer protože ráno za tmy odejdu, večer za tmy příjdu, tak kvůli světlu uvnitř vitríny se mi fotky zbarví do neskutečné barvy....omlouvám ty kbelíky s dešťovkou dole, to tak vypadá když zalívám.....
ivag,
problém vysokých vitrin je tma dole. Já vždycky doporučuji (i když se zdá, že to svítí do očí) svislé zářivky do každého rohu vitriny. Je tam i pro kytky dole dostatek světla. Dají se koupit vodotěsné a nesmí sahat až dolů ale nejlépe tak 5-10 cm od spodu. Rohy se dají mírně rozšířit nalepením lesklé hliníkové folie z venku nebo zevnitř aby to nesvítilo do očí. Ty protější jsou
už mírně zastíněny rostlinami.
problém vysokých vitrin je tma dole. Já vždycky doporučuji (i když se zdá, že to svítí do očí) svislé zářivky do každého rohu vitriny. Je tam i pro kytky dole dostatek světla. Dají se koupit vodotěsné a nesmí sahat až dolů ale nejlépe tak 5-10 cm od spodu. Rohy se dají mírně rozšířit nalepením lesklé hliníkové folie z venku nebo zevnitř aby to nesvítilo do očí. Ty protější jsou
už mírně zastíněny rostlinami.
jo, to je opravdu dobrá rada, virens -děkuji. Je pravda, že nyní večer se opravdu tím mým foťákem špatně fotí, ale dole je určitě méně světla, takže je to dobrý nápad a určitě to nějak vymyslím......zatím tedy kytky jdou docela pěkně, ono přes den jsou kolem vitríny dvě veliká okna a balkonové dveře, ale ted v zimě, když je brzy tma....
Mě se to taky líbí a vtipně to dělí chodbu, jen asi nesmí nikdo uklouznout na schodech
, to nemyslím ve zlém , opravdu je pěkná a hezky zapracovaná do interiéru, tak ať se daří ,kytky rostou a hlavně kvetou, kdybych měla prostor akdybychom neměli už dvě obrovské akvárka, tak bych asi šla do vitríny spojené s akváriem moc se mi to líbí i paludária , ale bohužel , tak se alespoň kochám u druhých.
teď už jsem to pochopila. jsi šikovná holka a ještě k tomu to vypadá dobře.
Ať se daří Tobě i kytkám
Ať se daří Tobě i kytkám
Tak myslím,že jsem došla k závěru,než postřikovat, je lepší rostliny dát do kbelíku, ve středu a v neděli , nechat je tam asi 4 hod namočit, ještě mi nedorazila ta světla od KLečky,tak snad příští týden....Řekla bych,že při tom rosení by se mohly vyskytnout i houby...jinak pravidelně jede větráček a keramzit je ponořený ve vodě...
Ano Věrko, mám své špatné zkušenosti s postřikováním....ne, že bych měla nějaké houby, to ne, ale nedělá to dobře kytkám, zvlášť když nakvétají. Voda mi tak zničila ze začátku dva květy na pafíkách...pak jsem s tím přestala, no - chyby - zkušenosti.....
Ivag, přesně zkušenosti člověk nabere sám ,ale musí mu taky někdo občas poradit.Ještě ,že je tady toto forum.....Vlhkost se mi drží stále kolem 70%, teplota od 21-24 st a teď už jen vykvést.....