Pleione
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pleione
To bych bývala nebyla řekla
že pokvetou ještě teď. Souhlas, taky se mi líbí Mawenzi.
Úrodička, úroda - už to zraje
.
Kromě toho se dnes otevřela tato tmavá P. pleionoides.
K.
K.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
dříve jsem si myslela, že pleionky jsou dvě - ty, co mívala babička - bílá a fialová. Nestačím zírat na to nepřeberné množství a krásu květů. Gratuluji.
Evo děkuji. Pleionky jsou úžasné a když se vhodně zkombinuje sbírka, tak mohou nakvétat podle druhu od září do června, což je super. Vloni mi dokonce jedna vykvetla v polovině prázdnin, takže jsem měl sezónu vlastvě celý rok
K.
K.
No a právě tuto sháním. Vím, že už je pozdě, ale na podzim se po ní zase chci podívat. Jak už zde bylo zmíněno, byl jsem se podívat v Botanické zahradě v Malešicích, dokonce jsem narazil na místo, kde plejonky měli, bohužel, urputně si stojí za tím, že orchideje momentálně neprodávají, kvůli tomu, že plánují výstavbu nového skleníku a neměli by do něj rostliny. Prý počítají s úhynem po přenosu a tak se prostě bojí, aby jim něco zbylo. Jestli Karle budete mít na prodej, tak bych se rád na podzim přihlásil. Pokud mohu samozřejmě.karel_t píše:Úrodička, úroda - už to zraje.
K.
Děkuji Jarda
Jardo, já jsem v těch Malešicích na jaře uspěla, ale přivezla jsem si virozní rostlinu, takže myslím, že není čeho litovat, pokud ti nic neprodali.
Zase bych jim tak nekřivdil. Rostlina se mohla nakazit po odkvětu v minulé sezóně a v době prodeje to nemuseli ani tušit. Nepředpokládám, že by pěstovali a prodávali virózní rostliny cíleně.Gabča píše:Jardo, já jsem v těch Malešicích na jaře uspěla, ale přivezla jsem si virozní rostlinu, takže myslím, že není čeho litovat, pokud ti nic neprodali.
Já jí zkrátka potřebuju.
Karle, přestaňte mě s ní dráždit. Už se těším na ty podzimní druhy.....
Jo, jo, já se taky těším. Mé favoritky jsou P. x lagenariaolaw píše:Já jí zkrátka potřebuju.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Karle, přestaňte mě s ní dráždit. Už se těším na ty podzimní druhy.....