Sophronitis
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sophronitis
Když jsem tu četla o této kytičce(Soph. coccinea). neměla jsem odvahu nic takového si pořídit.Ale náhoda tomu chtěla a já jsem ji dostala určenou k záchraně.Chvilku jsem myslela že už je po ní-nakonec se chytla.Má 1 novou pahlízku a asi květní pouzdro?Je slabá nepokvete zřejmě -jen mě to zajímá -třeba může vytvořit listy dva?Podle fotek co tu jsou kvete na nevyzrálé pahlíze-tak když poroste květ nebude problém-je to tak? 
HAKI píše:Když jsem tu četla o této kytičce(Soph. coccinea). neměla jsem odvahu nic takového si pořídit.Ale náhoda tomu chtěla a já jsem ji dostala určenou k záchraně.Chvilku jsem myslela že už je po ní-nakonec se chytla.Má 1 novou pahlízku a asi květní pouzdro?Je slabá nepokvete zřejmě -jen mě to zajímá -třeba může vytvořit listy dva?Podle fotek co tu jsou kvete na nevyzrálé pahlíze-tak když poroste květ nebude problém-je to tak?
To bude určitě druhý list, ale coccinea by měla mít jen jeden. Ke kvetení a hlavně k pěknému vybarvení květů potřebuje v zimě opravdu dobré osvětlení a nižší teploty.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
radzak píše:To bude určitě druhý list, ale coccinea by měla mít jen jeden. Ke kvetení a hlavně k pěknému vybarvení květů potřebuje v zimě opravdu dobré osvětlení a nižší teploty.
Rozumím ,-to bych mohla zvládnout .Děkuju.Ale vy nepřisvětlujete v zimě-je to tak.
HAKI píše:radzak píše:To bude určitě druhý list, ale coccinea by měla mít jen jeden. Ke kvetení a hlavně k pěknému vybarvení květů potřebuje v zimě opravdu dobré osvětlení a nižší teploty.
Rozumím ,-to bych mohla zvládnout .Děkuju.Ale vy nepřisvětlujete v zimě-je to tak.
Nepřisvětluju. Mám skleník orientovaný tak, že je v něm dostatek světla i v zimě.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Mohu se zeptat dá se už říci co to můj Sophronitis coccinea vytváří?Vypadá to trochu jinak.Ty dva listy má stále.
HAKI ,
daří se ji a dělá dva nové výhony.
daří se ji a dělá dva nové výhony.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
AHA -uf to jsem se lekla ,že už pokvete-jo dobrý dík 
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Mému sophronitisu cernua časem světlají listy. Lepší fotka se mi nedaří, tak aspoň pro představu. Chybí mu něco? Je to mrňousek a jinak roste dobře