papuček
- Danicka
- Kontaktovat uživatele:
Re: papuček
Gratuluji vsem ke strevicum, Evi-to je teda strevicovani,uzasne-kde je mas, vypadalo to jako v obyvaku? Ja mam taky 2 ruzovove,1 Maudie a 2 velkokvete odkvetle hybridy-jestli nekdy vykvetou,tak by taky mely byt velke-mam je od lonska,ale zlobi me.Pokvete mi zase ten ruzovy.Je zajimave,ze koupeny odkvetly je lepsi rostlina,nez koupeny novy za 300Kc.Ale jsou oba stejne-coz me nastvalo,pac jsme chtela jinou barvu.Chtela bych se jeste zeptat.U toho hybridu P.Maudie bylajen jmenovka P.Green stripe II.-je z lonska z Hornbachu.Byly tam 2 ruzne rosliny.Jedno asi to Maudie a druhy asi ten P.Green Stripe-ja se v tom ale tak nevyznam a jmenovky muzou klamat.Tak Paphio,Pavle ost.?Ten druhy mel pysk vic do zluta a listy tmavsi.Zatim jen rostou u obou ruzice,tak budu cekat.mel by to byt ten velky vinovy s barevnymi teckami-kdyz ho nekde vidim,tak jsem z nej vzdycky hin.Pridavam foto.Ty tri ruzove strevice s listkem vic dozelena jsou koupene nove loni a ty dva je moje kveteni na Sylvestra.
Zkus se podívat na tyto stránky, http://haki.hu.cz/local/preview/pages/contact-me.htm. Dá se tam vyčíst spousta důležitých informací.
- Danicka
- Kontaktovat uživatele:
Diky Veru za tip,uz jsem se tam pred casem divala,jsou to vymakane stranky a slintala jsem nad temi strevici a zimni zahradou.Stejne me ale nejvic berou Vandy a katleje.
Tak ten růžový je moc pěkný. Maudik je taky hezký. Nedávno mi odkvetl.
Danicka píše:Gratuluji vsem ke strevicum, Evi-to je teda strevicovani,uzasne-kde je mas, vypadalo to jako v obyvaku? Ja mam taky 2 ruzovove,1 Maudie a 2 velkokvete odkvetle hybridy-jestli nekdy vykvetou,tak by taky mely byt velke-mam je od lonska,ale zlobi me.Pokvete mi zase ten ruzovy.Je zajimave,ze koupeny odkvetly je lepsi rostlina,nez koupeny novy za 300Kc.Ale jsou oba stejne-coz me nastvalo,pac jsme chtela jinou barvu.Chtela bych se jeste zeptat.U toho hybridu P.Maudie bylajen jmenovka P.Green stripe II.-je z lonska z Hornbachu.Byly tam 2 ruzne rosliny.Jedno asi to Maudie a druhy asi ten P.Green Stripe-ja se v tom ale tak nevyznam a jmenovky muzou klamat.Tak Paphio,Pavle ost.?Ten druhy mel pysk vic do zluta a listy tmavsi.Zatim jen rostou u obou ruzice,tak budu cekat.mel by to byt ten velky vinovy s barevnymi teckami-kdyz ho nekde vidim,tak jsem z nej vzdycky hin.Pridavam foto.Ty tri ruzove strevice s listkem vic dozelena jsou koupene nove loni a ty dva je moje kveteni na Sylvestra.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Danicka, mám je všechny v obýváku, přes léto jsou temperované od srpna venku pro indukci květů.
Tak se, Evo, ptám. Kde ty pantoflíky máš venku. Jak se sluníčkem, mokrem atd. A kdy je přesně a na jak dlouho dáváš ven. To by mě nenapadlo. A rozlišuješ teplo... a chladno... a td? Díky
EvaJ píše:Danicka, mám je všechny v obýváku, přes léto jsou temperované od srpna venku pro indukci květů.
Nejsem sice Eva, ale můžu napsat moje pěstování. Mám tři chladnomilné. Hodně chladnomilné. Teď v těchto velkých chladnech je dávám ven jen na noc, ve dne domů (důležitý je noční pokles teploty). Až by měly přijít letní vedra, pojedou k rodičům na zahradu pod ořech, aby byly pěkně na vzduchu. Konec srpna mám v plánu přivézt je zpátky a nechat na balkoně.
Balkon je jižně orientovaný, nad námi je další balkon. Kytky jsou tedy chráněné před poledním slunkem. Papučky zatím dávám na okno, takže jsou v závětří a určitě jim zima není. Zatím všechny zdárně přirůstají.
Jinak tohle není z mojí hlavy, ale bylo mi to doporučeno. Protože tento způsob praktikuju prvním rokem, jsem sama zvědavá na výsledky.
Balkon je jižně orientovaný, nad námi je další balkon. Kytky jsou tedy chráněné před poledním slunkem. Papučky zatím dávám na okno, takže jsou v závětří a určitě jim zima není. Zatím všechny zdárně přirůstají.
Jinak tohle není z mojí hlavy, ale bylo mi to doporučeno. Protože tento způsob praktikuju prvním rokem, jsem sama zvědavá na výsledky.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
já mám některé rady od HAKI (doporučuji její stránky) a některé od virense a dalších. U hybridů, u kterých nevím, jestli jsou temperované nebo teplé, to provádím systémem pokus - omyl. první rok jsou doma - jako teplé, a když nevykvetou, jdou další rok ven. Vždycky do stínu, pouze ranní slunko tak do 10 hod a chráněné proti dešti. Někde tady z loňska bude můj "letní byt pro orchidky".
Takže ty, o kterých vím, nebo si myslím, že jsou temperované, dávám na přelomu července a srpna ven (stín, dobrý přístup vzduchu, ochrana proti dešti), omezím hodně zálivku a nechám je tam podle počasí tak 6-8 týdnů.
Takže ty, o kterých vím, nebo si myslím, že jsou temperované, dávám na přelomu července a srpna ven (stín, dobrý přístup vzduchu, ochrana proti dešti), omezím hodně zálivku a nechám je tam podle počasí tak 6-8 týdnů.
díky, vyzkouším to a třeba pokvetou všechny.