Zdenka píše:Topolová je dobrá. Skoro na furt
Taky s ní mám dobrou zkušenost, je fascinující, jak si kořeny nacházejí všechny škvírky, najednou vylezou úplně někde jinde. Taky bych řekla, že když se chytne první kořen, rostlina pookřeje a rozjede se.
Zdenka píše:Topolová je dobrá. Skoro na furt
Pavel Kolodin píše:Má někdo zkušenosti s navazováním na kůru z vinné révy nebo na svazek větví vinné révy? Dá se pěstovat brassia na kůře?
Karlos píše:. Dají se získat velké pláty, nejlépe z pokácených kmenů pořádných stromů a kořeny se na této kůře chovají opravdu úžasně.
Karlos píše:Myslím že topolová svým chemismem nevyhovuje všem druhům orchidejí. Topolů je taky více druhů a nebude to stejné. Já mám nejlepší zkušenosti s modřínovou. Dají se získat velké pláty, nejlépe z pokácených kmenů pořádných stromů a kořeny se na této kůře chovají opravdu úžasně. Kdo nevyzkoušel, zřejmě neuvěří. Třeba pro dendrobia, katleje je tato kůra naprosto fantastická, ale co jsem na ni navázal, to roste, lépe jak na borovici.
Někdo tvrdí, že orchideje se dají pěstovat prakticky v čemkoliv a úspěch záleží pouze na zálivce, ale není tomu tak. Materiály i výsledky se dost liší.
Marta1 píše:Karlos píše:Myslím že topolová svým chemismem nevyhovuje všem druhům orchidejí. Topolů je taky více druhů a nebude to stejné. Já mám nejlepší zkušenosti s modřínovou. Dají se získat velké pláty, nejlépe z pokácených kmenů pořádných stromů a kořeny se na této kůře chovají opravdu úžasně. Kdo nevyzkoušel, zřejmě neuvěří. Třeba pro dendrobia, katleje je tato kůra naprosto fantastická, ale co jsem na ni navázal, to roste, lépe jak na borovici.
Někdo tvrdí, že orchideje se dají pěstovat prakticky v čemkoliv a úspěch záleží pouze na zálivce, ale není tomu tak. Materiály i výsledky se dost liší.
prosím..lze přidávat modřínovou kůru i do substrátu?nemáte někdo zkušenosti ?děkuji...