Vanda
Re: Vanda
ahoj všem....měla bych na Vás dotaz....už podruhé se mi stalo,že stvol u Vandy vyrostl do délky kolem 10cm,po té se zastavil,začal žloutnout,pak zhnědnul a odešel...vypadá to asi takhle (tohle je fáze žloutnutí ):

jen podotýkám,že podmínky zůstaly nezměněny,péče taky ne,neofoukla,světla má dostatek....nemáte s tím někdo zkušenost????

jen podotýkám,že podmínky zůstaly nezměněny,péče taky ne,neofoukla,světla má dostatek....nemáte s tím někdo zkušenost????
- Danicka
- Kontaktovat uživatele:
Hanko-naaaaaadherna Vanda
,Jakuku-tu chvalim jinde pravidelne.Fantagiro-to musi natvat takhle velky stvol.Ja mam ted od Lukscheitera na cekani ten mix Vando-Ascndy a zatim porad dva cudliky-z jednoho uz zacina byt stvolik,ale pri twhle mlze a nedostatku svetla se bojim,aby z toho neco bylo.
Ted se nejlip maji vsechny prchidejky ve sklenikach.
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Princezna Fantagiro: Tohle znám spíš jako problém s vodu držící se dlouho v úžlabích listů, kdy dochází k poškození buď samotnou studenou zálivkovou vodou, nebo sekundárně houbovou chorobou. Možná to ale souvisí i s výživou, těžko říct. Tento problém se vyskytuje i ve sklenících. Otázka zní co je příčinou u Vás, předpokoládám že na list to moc nekropíte a máte to ve váze.
Pro prince Karlose:
...máte pravdu, na list nekropím vůbec, když už, tak stříkám jen kořeny..ve váze je ale nemám,visej volně zavěšené hned u okna....vodu jim přihřívám, tohle je zrovna teplomilná Vanda,tak se o ní bojím...už mi to udělala na začátku léta, to jsem si myslela,že ji ofouklo na balkoně,když zašlo sluníčko,ale když mi to udělalo teď znovu, kdy se opravdu nic nezměnilo, krom snad,že jsem dala 1x do zálivky poloviční dávku Biplantolu,tak to mě opravdu zamrzelo, jak píše Denicka....a říkám si, kdyby to byla houba, tak by se mi to muselo projevit i na listech, ne? A ty jsou v pořádku...no jo no...