Catasetinae
Re: Catasetinae
Povytahuju je očima a jsem na ně hrozně zvědavá 
- zdenekraab
Fredclarkeara After Dark 'SVO Black Pearl' FCC/AOS už má jen tři stonky na květ. Čtvrtý vrchol stonku přes minulou noc sežral slimák, kterého nebylo ani vidět. Před chvílí zato zaplatil životem.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Feny jen slizký
Na to snad mají ve slimejší školce nějaký kurzy, jak poznat ten nejcennější kousek
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
- zdenekraab
Asi mají nějaké kurzy, ale nejvíc mě lezou na Griffinie ty mají nejraději.
Svině klouzavý....
- zdenekraab
Nyní jsem přenesl Fredclarkearu domů, na sežraném stonku byla další slizká potvora.
Jen tři čtvrtě roku jsem neměl Mesurol (na postřik) a teď bojuji s tímto sviňstvem 3 měsíce a pořád se objevují malí hajzlíci .
Čili se někde vylíhli ale postřik je za párkrát zlikviduje ale musí vylézt jinak je to marný, marný.
Čili se někde vylíhli ale postřik je za párkrát zlikviduje ale musí vylézt jinak je to marný, marný.
- zdenekraab
Mesurol jsem nikde nenašel jako postřik, jen granule.
Já ty potvory sbírám asi 3 týdny, ale to se vždy objeví 1 maličký slizoun za 1-2 dny (když leze tak má 5-7 mm). Na ostatních orchidejích je nemám.
Za 20 let co skleník stojí, jsem tam slizouny nikdy neměl.
Já ty potvory sbírám asi 3 týdny, ale to se vždy objeví 1 maličký slizoun za 1-2 dny (když leze tak má 5-7 mm). Na ostatních orchidejích je nemám.
Za 20 let co skleník stojí, jsem tam slizouny nikdy neměl.
Já s nimi bojuji asi 5 let. Co se sem dostali oranžový slimáci . Větrat ve skleníku musím a jeden den jsem jich večer našel 8 ks.
Potom jsem je udržoval postřikem Mesurolu v bezpečné vzdálenosti. Ale když je jich na zahradě několik desítek je jasné, že stačí pár dní a některý proklouzne do skleníku. Zvlášť když je sucho tak vlhkost skleníku je pro ně jak magnet. Tento Mesurol
má příjemnou vlastnost, že se dají stříkat i kytky. Dřív s tím doporučovali stříkat i zeleninu ale pak se přišlo na to, že tam něco škodlivého zůstává. Tak už to není u nás k sehnání. Naštěstí kytky nejím tak mě to nevadí. Stříkám poslední týdny často neboť se ve skleníku vylíhlo pěkných pár slimoušů, a nic jiného vhodného neznám. Kupoval jsem to nedávno ve Španělsku. Odřekli mě
tři orchidejáři už zaplacenou zásilku a tak jsem to tady prodal na fóru. viewtopic.php?f=22&t=2377&hilit=Mesurol+WP+50 A nemám už žádný přebytek.
Potom jsem je udržoval postřikem Mesurolu v bezpečné vzdálenosti. Ale když je jich na zahradě několik desítek je jasné, že stačí pár dní a některý proklouzne do skleníku. Zvlášť když je sucho tak vlhkost skleníku je pro ně jak magnet. Tento Mesurol
má příjemnou vlastnost, že se dají stříkat i kytky. Dřív s tím doporučovali stříkat i zeleninu ale pak se přišlo na to, že tam něco škodlivého zůstává. Tak už to není u nás k sehnání. Naštěstí kytky nejím tak mě to nevadí. Stříkám poslední týdny často neboť se ve skleníku vylíhlo pěkných pár slimoušů, a nic jiného vhodného neznám. Kupoval jsem to nedávno ve Španělsku. Odřekli mě
tři orchidejáři už zaplacenou zásilku a tak jsem to tady prodal na fóru. viewtopic.php?f=22&t=2377&hilit=Mesurol+WP+50 A nemám už žádný přebytek.
- zdenekraab
Zkusím ten granulovaný. Na těch pár našich slimáku to snad bude stačit, ti nejsou tak žraví jako oranžový slimáci (španěláci).