moje mala botanicka....

Místo pro fotografie Vašich (orchidejových) miláčků
Odpovědět
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Re: moje mala botanicka....

Příspěvek od Paphio »

Hybridní Phalaemopis Vám asi nikdo nevyseje, Röllke to dělá za peníze. S kvalitní botanikou se můžete chytit.
ivag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivag »

miro - já bych to zkusila sama....radil tady už Pavel jak na to, existuje i dobrá kniha, je ale v angličtině....budu ji mít, tak zatím ještě nevím jak se jmenuje, a vyčteš něco i na stránkách rollkeho http://www.roellke-orchideen.de/ na něco určitě příjdeš...všichni se učíme.
Karlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlos »

Otázka je proč to vůbec vysévat. Má cenu vysévat nějaká semena nějakého pochybného hybrida? Těch semeníků se doma za oknem asi moc nevidí, ale tady by mě ani nebavilo čekat, co z toho bude........
Jak píše Paphio botanické druhy to je jiná, nebo primární hybridy.
Postup výsevu je v knize Dušek Křístek, ale kupovat kvůli tomu ty soli? Jen pro opravdové nadšence. Také je tu možnost koupit hotové médium v prášku, no ale tak ....zas zkusit se to može, pro získání praxe.
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Ještě by to mohl Miro zkusit u Explantexu, ale u multihybridu to asi opravdu nemá smysl. Pro srandu to ale může zkusit tak, jak to dělávali staří zahradníci, když na to ještě nebyla technika - prostě vysít semeník k mateřské rostlině, třeba se stane zázrak a něco se chytne ;)
LeniZ

Příspěvek od LeniZ »

Miro, ale Virens tu přece o výsevu poměrně podrobně psal viewtopic.php?f=23&t=625.
ivag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivag »

jo, přesně tak jsem to myslela...z důvodu pokusu, není tak co celkem ztratit, prostě zkouška
Veronika

Příspěvek od Veronika »

Miro, určitě to zkus, za zkoušku se,jak se říká nic nedá. Žádný zkušený z nebe nespadl. A s něčím se začít musí.
Každopádně držím palce a máš můj obdiv.
miro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro »

no to je debata o semeniku :-)) no ja to zkouset urcite nebudu.sice mne to moc zajima a zkusil bych to co z toho bude.no semenik jsem uz nekomu slibil kdo by to chtel ze zvedavosti zkusit,takzesemenik daruju.
jinak,zadna raria to neni.ja myslim ze je to celkem jednoduche.mne se uz podarilo opylit a ziskat semenik na colmanare,na phalu,cymbu a dokonce i na rossioglosu grande. colmanaru jsem ale musel presadit a semenik jsem odstranil. na rossioglosu zvitezila moje zvedavost a semenik jsem operoval abych zjistil co je uvnitr :-)) no a na cymbu se mi urodili :-)) 4 semeniky.je to ale cymbo ktere se mi moc libi a jelikoz mu roste dost krasnych silnych vyhonu a ja by chtel aby zasa vykvetlo,takze jsem stvol i semeniky odstranil.ten phalu jsem nechal schvalne,zajima mne jak bude vypadat semenik phalu az dozraje.
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Miro, koukám,že experimentuješ jako já s pelargoniemi, ty já i roubuju....
Pavla5

Příspěvek od Pavla5 »

Jů oni jdou i roubovat? To mě nenapadlo... já tu teď skáču akorát přes spoustu řízků a jednotim ty ze semínek... no to jsem to snad raději neměla číst :D
Odpovědět