http://myorchids.jalbum.net/orchids/Phr ... index.html
Phragmipedium
Re: phragmipedium
Moc pěkné. Jak jste to "udělal"? Mám ho také, od jara, a zatím se k ničemu nechystá, jen vyhodilo další list.
Mám ho od jara z Botanické. Tam jsem ho koupil s květem. Poté z druhé růžice vyrašily 4 listy a někdy v listopadu jsem zpozoroval stvol. V létě bylo venku, normálně na něho pršelo a mu se to líbilo
Přes zimu je doma u jižního okna, kde je asi 23 stupňů. Zalévám kdy se mi chce, ale většinou tak jednou za týden, za 10 dní 
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Jene, krásné kytky i moc povedené stránky, šikovný 
JanMazac píše:Mám ho od jara z Botanické. Tam jsem ho koupil s květem. Poté z druhé růžice vyrašily 4 listy a někdy v listopadu jsem zpozoroval stvol. V létě bylo venku, normálně na něho pršelo a mu se to líbilo![]()
Přes zimu je doma u jižního okna, kde je asi 23 stupňů. Zalévám kdy se mi chce, ale většinou tak jednou za týden, za 10 dní
Také ho mám z botanické. Dlouho trvalo, než začalo něco dělat, ale teď se mi zdá, že už by nová rostlina mohla být dost silná. Možná by to chtělo více světla, mám ho na severním okně jako paphiopedila. Na jižním mám méně místa, tak tam stojí jen vandy.
V listopadu kvetlo Phrag. besseae dvěma stvoly a od té doby udělalo dvě nové růžice, z nichž jedna zase vykvetla. Kvalita květů se oproti prvnímu kvetení dost výrazně zlepšila. Měl jsem obavu, jak se mu bude na parapetu dařit, ale je vidět, že si rychle zvyklo. Dělá mi velkou radost.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
krásné !
gratuluji
nádherně září, jen žasnu 
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Je to neuvěřitelně nádherná kytka, snad se taky jednou dočkám.
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel